Optimisme over bouw mortuarium

Warmond n Wethouder Bas Brekelmans is optimistisch gesteld over de komst van een mortuarium in Warmond aan de achterzijde van de Matthiaskerk. Over een paar weken neemt B&W hierover een besluit.

Dit blijkt uit antwoorden die de wethouder gaf op vragen van CDA-raadslid Reny Wietsma in de raadscommissie Bestuur. Er is volgens Brekelmans een groep mensen die in een stichting het beheer willen uitvoeren van het mortuarium voor uitvaarten voor alle gezindten. Er moeten nog een paar praktische punten worden opgelost. Zo valt de plek onder het beschermd dorpsgezicht. Ook verdringt het een deel van de sociale woningbouw, die woningcorporatie Stek op deze oude locatie van basisschool De Waaier wil bouwen. Als deze zaken zijn uitgezocht, kan snel voortgang worden gemaakt, zo gaf de wethouder aan. (NK)


Vijfde Rondje Kunst komt eraan

Voorhout n Het centrum van Voorhout staat op zondagmiddag 10 maart in het teken van kunst, tijdens de vijfde editie van het Rondje Kunst.

Ruim 35 kunstenaars en muzikanten uit de regio exposeren op diverse locaties hun kunst en laten hun muziek horen. Alle kunstenaars hebben een binding met de regio. Bezoekers kunnen terecht voor verschillende vormen van beeldende kunst, zoals schilderkunst, beeldhouwwerk, fotografie en keramiek. Daarnaast worden door diverse muzikanten en groepen muziekstukken uitgevoerd. Stijlen variƫren van licht klassiek tot pop.

De exposities en uitvoeringen zijn op verschillende locaties langs de Herenstraat, zoals in De Kleine Kerk, De Verdieping, De Roef, Notariskantoor Voorhout, de St. Bartholomeuskerk, Agnesstaete en SCAL/Huisartsen op de Agneshove.

Rondje Kunst is een initiatief van Rotary Club Voorhout, met als doel Teylingers op een laagdrempelige manier in contact te brengen met allerlei soorten kunst en kunstenaars.

De opening is om 13.15 uur bij Cheers! en wordt verricht door Rotary-voorzitter Marcel van den Broek. Rondje Kunst duurt tot 17.00 uur. Deelname is gratis.