Vorm staat centraal in Het Oude Raadhuis

Warmond n Ruud Jaspers en Thecla Renders exposeren vanaf 27 februari in Het Oude Raadhuis van Warmond.

Als kunstenaar is Ruud Jaspers autodidact. In 1994 begon hij met het maken van houtobjecten En sinds 1996 exposeert hij in galeries, op kunstbeurzen en op manifestaties voor houtkunstenaars. De unieke structuur van de spiraal gebruikt Ruud in zijn objecten. Hij verzaagt een stuk hout en maakt er daarna weer een organische eenheid van. Deze spiraalvorm is een " universele" vorm in ons universum, van spiraalnevel tot minuscuul slakje, van varenblad tot in bijvoorbeeld zonnebloemen, overal kom je hem tegen, een prachtig beeld voor ontwikkeling en evolutie.

Thecla Renders

Thecla Renders is geboren op 21 april 1956 en woont en werkt sinds 2001 in 's-Hertogenbosch. Ze studeerde aan de Kunstacademie van Rotterdam en voltooide een studie kunstgeschiedenis in Leiden. Sinds 1984 is zij werkzaam als professioneel kunstenaar en exposeert zij in Nederland en daarbuiten. De eenvoudige sobere vormen in haar stillevens en haar figuurtekeningen worden op een expressieve wijze uitgewerkt, waarbij zij soms gebruik maakt van patronen in voor- en achtergrond en soms de lijst bij haar werk betrekt. De vorm staat in dienst van de kleur en van de expressie. Haar heftige heldere kleurgebruik is zowel bespiegelend als confronterend en zo typerend voor haar werk.

De expositie is van 27 februari tot en met 31 maart te bezichtigen in Het Oude Raadhuis van Warmond. De galerie is op woensdag, donderdag en vrijdag geopend van 15.00 tot 17.00 uur.


Kunst in 't Keldertje

Warmond n Bij een bezoekje aan Galerie de Pomp is het de moeite waard om ook het trapje naar het keldertje af te dalen. De komende twee maanden is daar gebruikskeramiek tentoongesteld. De expositie loopt tot 1 april.

Drie keramisten tonen hun sterk uiteenlopende werk. Lisanne Ceelen (1989) maakt allerlei functioneel design. Hoewel keramiek het meest gebruikte materiaal is, zijn hout, glas, beton, metaal en papier ook vertegenwoordigd.

Urnen en gedenkobjecten met een heel eigen uitstraling, die naast hun functie als bewaarder van de as van een dierbare ook hun eigen verhaal vertellen. Dat is het werk van Karin van Leeuwen. De urnen zijn handmatig opgebouwd, zorgvuldig intuïtief gevormd, vervolgens met engobes en oxides op gevoel gekleurd.

Marianne Hoffmann werkt bij voorkeur met plakken klei. Zij maakt samengestelde gebouwen, dozen en vazen/waterobjecten.