Kledingbeurs een succes

Sassenheim n De Kledingbank Teylingen organiseert een keer per kwartaal een kledingbeurs voor belangstellenden. Op zaterdag 16 februari was de eerste beurs van dit jaar. Het doel is om oude kleding voor een zacht prijsje te verkopen en zo ruimte te maken voor kleding voor het nieuwe seizoen.

Door Lotte Zoet

Normaal gesproken is kleding gratis voor de vaste klanten van de Kledingbank, maar tijdens de beurs wordt een kleine bijdrage gevraagd aan alle bezoekers. De opbrengst gaat naar gas, water, licht op de locatie achter de brandweerkazerne. Ook worden nieuwe sokken en onderbroeken gekocht. Deze kledingstukken neemt de kledingbank namelijk niet aan.

Gratis kleding

Het idee van de uitgifte kwam vijf jaar geleden. De Voedselbank bestond al, maar voor diezelfde doelgroep was er niets op het gebied van kleding. ''Wij vonden het belangrijk dat de mensen die het niet breed hebben, ook toegang hebben tot gratis kleding. De ingebrachte broeken en truien moeten schoon en netjes zijn, wij zijn namelijk niet in staat om kleding te wassen,'' vertelt Monique Keuning, vrijwilligster bij de kledingbank.

Momenteel maken 108 gezinnen uit de Bollenstreek, Katwijk en Leiden gebruik van de bank. Zij zijn doorverwezen door een andere hulpverlenende organisatie, bijvoorbeeld ISD Bollenstreek of Welzijn Teylingen.

Voor de kleine beurs

De kledingbeurs werd niet heel druk bezocht afgelopen zaterdag. Desondanks was de sfeer goed. Keuning: ''Het is mooi om dit te organiseren voor mensen, die niet in aanmerking komen voor de kledingbank, maar wel weinig te besteden hebben. Ik vind het een heel goed initiatief.''

Over een aantal maanden is weer een kledingbeurs, dan wordt opnieuw ruimte gemaakt in de collectie voor nieuwe zomerse items.