Inloop over vrijwilligerswerk

Sassenheim n Een derde tot de helft van Nederland doet minstens een keer per jaar vrijwilligerswerk. Ook aan de slag? Op donderdag 21 februari is er weer een inloopspreekuur over alles wat met vrijwilligerswerk te maken heeft.

Van 18.30 tot 19.30 uur kan iedereen binnenlopen in de bibliotheek (Kerklaan 42). Twee medewerkers van Welzijn Teylingen zijn aanwezig om informatie te geven en vragen te beantwoorden.

Voor vrijwilligers vacatures, kijk op www.welzijnteylingen.nl, de vacaturebank staat onder het kopje vrijwilligerswerk. Liever telefonisch informatie, bel dan naar Welzijn Teylingen 0252 231805.


Avond over geweldloos communiceren

SASSENHEIM n Met respect met elkaar in gesprek. Op maandag 25 februari is in het parochiecentrum (Hoofdstraat 188) om 20.00 uur een bijeenkomst over geweldloze communicatie onder leiding van Jan Koeleman.

Bij deze vorm van communiceren gaat het vooral om een manier waarbij met respect voor elkaars vaak tegengestelde belangen met elkaar gesproken wordt. Op deze avond vertelt Jan Koeleman over de achtergronden van deze methode en ook met de aanwezigen een aantal opdrachten uitvoeren. De toegang bedraagt 3 euro.


'Guzmán'

Warmond n Comedian Javier Guzman speelt een try-out van zijn nieuwste programma 'Guzmán' op vrijdag 1 maart in Theater Het Trefpunt (Herenweg 80) Hij is allang geen onbekende meer. Inmiddels is Guzman aanbeland bij zijn negende avondvullende show. Hierin doet Javier herkenbare, opmerkelijke en opzienbarende uitingen. Enerzijds over zijn grillige leven, anderzijds over zijn stormachtige carrière. Met vlijmscherpe en rake observaties, zoals de toeschouwer inmiddels van hem gewend is. De voorstelling begint om 20.30 uur. Een kaartje kost 19,50 euro en is te koop via www.theaterhettrefpunt.nl, 45 minuten voor aanvang aan de zaal of bij de VVV Warmond (Gemeentehaven 3).


Alfred J. Kwak in Koetshuis

Regio n In het Koetshuis van Kasteel Keukenhof is op zondag 3 maart om 11.00 uur een extra kindervoorstelling onder de titel Alfred Jodocus Kwak 'Zo Vrolijk in Eend grote terts', een muzikale hervertelling van een oeroud sprookje. De interactieve voorstelling is voor kinderen vanaf 4 jaar gemaakt, met bekende liedjes zoals 'Zo Vrolijk' en 'Spetter Pieter Pater'. Het Koetshuis in Lisse is open vanaf 10.30 uur. Kaartverkoop en reserveren: www.kasteelkeukenhof.nl/concerten of bel 0252-465555.