'Onze droom is de voedselbank ooit op te heffen, bij gebrek aan klanten,' zegt voorzitter Schapink. | Foto: archief
'Onze droom is de voedselbank ooit op te heffen, bij gebrek aan klanten,' zegt voorzitter Schapink. | Foto: archief Foto: pr

Voedselbank Teylingen bestaat deze maand tien jaar

Teylingen n Deze maand is het tien jaar geleden dat de voedselbank Teylingen met een paar enthousiaste vrijwilligers is gestart. Een bedankje is op zijn plaats.

Mede door de inzet van de vrijwilligers van het eerste uur, is er nu een voedselbank die goede kwaliteit voedselhulp geeft, omdat zij de steun en sympathie hebben van de lokale gemeenschap. Dat betekent dat voldoende voedsel en financiële middelen ontvangen worden om het werk te doen. Daarom wil de voedselbank graag alle particulieren, bedrijven, scholen, instellingen, verenigingen, kerken en service clubs bedanken voor hun hulp, in de vorm van voedsel, geld en diensten. Ook tijdens de carnaval wordt de voedselbank ondersteund. De cadeaus van de boerenbruiloft in Sassenheim, op maandag 4 maart, worden gedoneerd.

Droom

"Toch is een tienjarige bestaan van een voedselbank is geen reden voor een uitbundig feestje", zegt bestuurslid Jan Schapink. "Wij zeggen weleens tegen elkaar: 'Onze droom is de voedselbank ooit op te heffen, bij gebrek aan klanten.' Maar ja, zoals dat gaat met dromen...".

Wel wil de voedselbank bij dit tweede lustrum even stilstaan, want zonder de vrijwilligers, die elke week zorgen dat tientallen gezinnen een voedselpakken krijgen, bestaat geen voedselhulp. Daarom is een bijeenkomst op vrijdag 22 maart, met wethouder Arno van Kempen, waarbij de bank een verrassing heeft voor de vrijwilligers.

Voedselveiligheid certificaat

Jaarlijks wordt de voedselveiligheid gecontroleerd, waarbij wordt gekeken of de vrijwilligers volgens de normen en eisen van de voedsel –en warenwet werken. Deze controles worden onaangekondigd gedaan en de laatste controle was vorige maand. Op een schaal van 0 tot 10 is een 7,8 gescoord en is het voedselveiligheid certificaat weer vernieuwd. Deze score is de hoogste van de afgelopen jaren.

Bestuurslid Leonie Zandbergen: "Samen met de vrijwilligers hebben wij veel werk gestoken in het verbeteren van de voedselveiligheid. Het is dan mooi om te zien dat wij beloond zijn voor onze inspanningen."