Renovatie kunstgras TOP

Sassenheim n Korfbalvereniging TOP/SolarCompleet krijgt subsidie van de gemeente voor het renoveren van de toplaag van het kunstgrasveld.

De vereniging had hiertoe een aanvraag ingediend. Het gaat daarbij om een bedrag van 108.200 euro. De gemeente reserveert nog een bedrag van 22.722 euro voor het eventueel niet verkrijgen van de BOSA subsidie door de vereniging. Dit is een nieuwe subsidieregeling onder de naam Stimulering Bouw en Onderhoud Sportaccommodaties (BOSA) en richt zich op sportverenigingen en -stichtingen die willen verduurzamen. Als het wordt toegekend subsidieert de regeling 20 procent van de kosten. De vereniging TOP is vorig jaar al met alle voorbereidingen begonnen en wil de renovatie van de toplaag nog voor het veldseizoen van 2019 realiseren. (NK)


Verboden wapenbezit

Voorhout n De politie heeft op vrijdag 22 februari een 37-jarige man aangehouden vanwege verboden wapenbezit. De man trok de aandacht, omdat hij zich vreemd gedroeg. Na controle bleek hij een vouwmes, boksbeugel, busje pepperspray en twee zakjes wiet bij zich te hebben. De man heeft een forse boete gehad.


Digisterker

Sassenheim n Belastingaangifte doen, een afspraak maken met de gemeente of zorgtoeslag aanvragen. Steeds meer zaken regel je via internet. Voor iedereen die in Teylingen woont en nog niet weet hoe dat werkt start in de bibliotheek (Kerklaan 42) de cursus 'Digisterker: werken met de e-overheid'. De eerste van de vier lessen is op 12 maart.

Tijdens deze cursus leren deelnemers: een DigiD aan te vragen, hoe deze te gebruiken en om gebruik te maken van overheidssites. Zij leren ook hoe je informatie aanvraagt bij de gemeente en andere overheidsinstanties. Cursisten maken gebruik van een laptop van de bibliotheek. Om de cursus goed te kunnen volgen, is wel wat ervaring met het gebruik van computers en internet nodig. Na deze cursus hebben deelnemers meer zelfvertrouwen om zaken thuis ook online te regelen.

De cursusdagen zijn 12 maart, 26 maart, 2 april en 9 april van 10.00 tot 12.00 uur. De kosten zijn 15 euro voor leden en 20 euro voor niet-leden. Aanmelden kan in de bieb of via www.bibliotheekbollenstreek.nl.