Uilenballen pluizen in NOCK

WARMOND n Het Natuur Ontdekking Centrum organiseert op woensdag 6 maart vanaf 14.00 uur in samenwerking met het IVN een uilenballen uitpluismiddag.

Eerst wordt er het een en ander verteld over deze bijzondere vogels. Daarna worden de braakballen uit elkaar gehaald en onderzocht welk botje van welk dier is. Misschien lukt het wel om een heel skelet in elkaar te zetten. Deze spannende activiteit is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Aanmelden is gewenst via: info@koudenhoornontdekken.nl. Deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.


Klaverjassen met De Bokken

Voorhout n Carnavalsvereniging de Bokken organiseert, in samen met BVO afdeling Voorhout, op maandag 4 maart het carnavals klaverjassen. Het toernooi wordt gespeeld in De Verdieping (Aletta Jacobsstraat 1). De spelsoort is 'verplicht gaan'. Inschrijven kan vanaf 13.15 uur, de start is om 14.00 uur. Deelname bedraagt 3 euro per persoon. De koffie en thee is gratis en iedereen krijgt drankje om te proosten op Prins Ted en Prinses Claudia. Naast de vleesprijzen die te winnen zijn, staat ook een loterij op het programma. Iedereen mag deelnemen. Voor meer informatie, bel naar Cees van Kampen via 0252-214389.


Lezing over Bonhoeffer

Warmond n Dr. Kick Bras houdt op dinsdag 5 maart een lezing over de Duitse theoloog Dietrich Bonhoeffer. Bras schreef onlangs een boek over de spiritualiteit van deze Duitse theoloog, die zijn verzet tegen het nazisme met de dood heeft moeten bekopen.

Dietrich Bonhoeffer is de meest populaire theoloog van de twintigste eeuw. Dat komt door zijn revolutionaire gedachten over geloof in God in de moderne tijd. Tijdens deze lezing komen beelden en teksten van Bonhoeffer aan de orde en wordt een gedicht van hem besproken.

De lezing begint om 20.00 uur en wordt gehouden in 't Zenit, achter de Protestantse Kerk in Warmond, Herenweg 82. De organisatie is in handen van de Commissie Vorming & Toerusting van de Raad van Kerken Sassenheim.


Jan Steen

Warmond n Galerie de Pomp gaat in het themajaar 'Jan Steen dorp' een expositie organiseren. Om grote diversiteit aan werken te krijgen, roept galeriehoudster Clara Sikking iedereen op om deel te nemen. Het oogpunt is een bijzondere tentoonstelling met de bedoeling dat het schilderij geïnspireerd is door een schilderij van Jan Steen. Belangstellenden kunnen zich de komende twee maanden aanmelden bij Galerie de Pomp (Dorpstraat 38). De tentoonstelling is rond half december te zien.