Farida Miraoui, Cyp Straathof, Ina van Dongen overhandigen de cheque aan Monique Keuning (r). | Foto: pr.
Farida Miraoui, Cyp Straathof, Ina van Dongen overhandigen de cheque aan Monique Keuning (r). | Foto: pr. Foto: pr.

'Onze donatie is hier zeer op zijn plek'

n Cheque van Kringloop Herenstraat 63 voor Kledingbank

Voorhout/Sassenheim n Een afvaardiging van de Stichting Kringloop Herenstraat 63 uit Voorhout bezocht de Stichting Kledingbank Teylingen in Sassenheim. Het bezoek had een aantal redenen: kennismaking, een rondleiding en het overhandigen van een donatie van maar liefst 1.250 euro.

Er zijn een aantal overeenkomsten tussen een kringloopwinkel en een kledingbank: het innemen, sorteren en uitgeven van tweedehands kleding doen ze allebei. Het verschil zit in de klantenkring. Bij de kringloopwinkel betaalt de klant voor zijn aankopen en gaat het geld naar goede doelen. De kledingbank is zo'n goed doel. Zij geven kleding gratis uit aan mensen die dit zelf niet kunnen betalen.

Op dit moment heeft de Kledingbank Teylingen ruim 300 klanten. Dit zijn volwassenen en kinderen. Mensen die om verschillende redenen in moeilijk financieel vaarwater zitten en gebrek hebben aan kleding en schoenen. Zij worden via bijvoorbeeld de voedselbanken, huisartsen, kerken en maatschappelijk werk doorverwezen naar de Kledingbank Teylingen. Deze mensen kunnen per maand een aantal kledingstukken komen uitzoeken.

Kennismaken en doneren

De Kledingbank Teylingen heeft een donatie voor de aanschaf van nieuw ondergoed aangevraagd bij de Stichting Kringloop Herenstraat 63. Ondergoed (broekjes, hemden, sokken en nachtgoed) worden door de kledingbank niet als tweedehands kleding aangenomen. Van donaties wordt dit nieuw aangeschaft en aan hun klanten uitgereikt. Deze kleding is bij de klanten natuurlijk zeer welkom.

Na de kennismaking heeft Farida Miraoui (medewerkster kleding bij Herenstraat 63) de donatie overhandigd aan bestuurslid Monique Keuning. Daarna is het team van de kringloopwinkel rondgeleid door het pand in de Parklaan 176D. "We kijken onze ogen uit en zijn zwaar onder de indruk van hoe hier wordt gewerkt", aldus voorzitter Cyp Straathof. "Onze donatie is hier zeer op zijn plek."

Vrijwilligers

Beide stichtingen zijn constant op zoek naar vrijwilligers. Mensen die betrokken zijn bij de samenleving. Mensen die tijd en energie willen investeren om iets voor een ander te betekenen. Informeer gerust bij de Kringloop Herenstraat 63 of Kledingbank Teylingen voor openstaande vrijwilligers vacatures.

Door deze kennismaking is een nauwere samenwerking ontstaan. De kringloopwinkel heeft meer inzicht in de werkwijze van de kledingbank en weet precies welke items welkom zijn.