Hollen door de Bollen voor het goede doel

Regio n Team Bollenstreek organiseert voor de zesde keer het wandel-en hardloopspektakel 'Hollen door de Bollen' in samenwerking met AV de Spartaan in Lisse. Het wandel- en hardloopevenement is op zondag 31 maart, hopelijk tussen de bloeiende bollenvelden.

Tijdens Hollen door de Bollen kunnen verschillende hardloop- en wandelroutes worden gevolgd door Lisse, van 6,5 kilometer tot 30 kilometer. Nieuw zijn de wandelroutes van 21 en 30 kilometer. Ook zijn er voor de kinderen speciale routes. Voor mensen met een rollator of in een rolstoel, met een begeleider, is weer een mooie route van bijna vijf kilometer uitgezet. De start en aankomst is op Sportpark Ter Specke in Lisse.

Roparun

Hollen door de Bollen is zes jaar geleden opgezet om het goede doel stichting Roparun te steunen. Stichting Roparun zet zich in voor de strijd tegen kanker. Tijdens de Roparun rennen mensen in teamverband om geld op te halen. Er wordt 500 kilometer gerend van Parijs of Hamburg naar Rotterdam. De Roparun is dit jaar van 8 tot 10 juni. Het is voor Team Bollenstreek de vijftiende deelname.

Voorinschrijving voor Hollen door de Bollen kost 9,50 euro en voor kinderen 5 euro. Inschrijven kan via www.inschrijven.nl. Voor meer informatie zie www.hollendoordebollen.nl of de facebookpagina 'Hollen door de bollen'.

Veiling

Op zaterdag 9 maart is de jaarlijkse veiling, waar diverse items van onder andere voetbalclubs onder de hamer gaan. De veiling is bij tennisclub Noordwijk (Nieuwe Zeeweg 44), waar eerder die dag al een tennistoernooi is, en start om 19.00 uur. Veilingmeester Jan Regeer gaat proberen zoveel mogelijk geld op te halen voor Team Bollenstreek, Roparun team 114. Het geld doneert het team na de Roparun in juni aan de gelijknamige stichting.