Het bruidspaar Van Daalen wordt gefeliciteerd door burgemeester Carla Breuer. | Foto: PvK
Het bruidspaar Van Daalen wordt gefeliciteerd door burgemeester Carla Breuer. | Foto: PvK Foto: Piet van Kampen

'We hebben een prachtig leven'

Warmond n Kees van Daalen (86) en Geesje van Daalen-Strijker schoven elkaar op 18 februari 1959 de ringen om voor de verbintenis van hun leven. Nu zestig jaar later blikken zij terug op 'een prachtig leven', zoals de bruidegom het dankbaar noemt.

Door Piet van Kampen

Kees werd in Culemborg geboren en Geesje in Hoogeveen. Toen de Drentse later naar Culemborg was verhuisd en een opleiding verpleegkunde volgde, ontmoette zij daar tijdens een catechisatie haar toekomstige man. Op een ludieke manier via een kerkboekje versierde Kees haar en het liefdesvlammetje ontbrandde bij de jongelui. "Zij was statig,"lacht Kees. "En hij was vrolijk," vult Geesje aan. Eigenschappen die dus goed bleken voor een hechte relatie. Drie jaar verkering en drie jaar verloofd gingen aan de huwelijksdag vooraf. "Er waren geen huizen te koop en daarom duurde het langer," licht de bruidegom toe. Het werd een heel gedoe. Samen een baan in het westen van het land, Kees ergens in de kost en Geesje terug naar haar ouders in Doetinchem.

Uiteindelijk lukte het om in 1959 een woning in Oegstgeest te betrekken. De heer des huizes verdiende de kost daar door tot aan zijn pensioen bij het Marine Elektronisch Bedrijf te werken. Het paar werd de gelukkige ouders van Pieter, Jeanette, Robert en grootouders van acht kleinkinderen.

Hobby's en reizen

Naast het werk en het huishouden, was er tijd voor hobby's. Geesje schilderde, deed aan ritmische gymnastiek en zong in een koor. Kees vermaakte zich als radio-zendamateur en genoot van het vissen. Het paar bracht familiebezoeken aan Canada, Amerika en genoot ook van vakanties in Frankrijk. Beiden maakten zich verdienstelijk als vrijwilliger, de diamanten bruid in Mariënhaven en ze bracht ook huisbezoeken. De diamanten bruidegom reed in het busje voor Mariënhaven. Hoe brengen zij de dag na hun pensioen door? Geesje lacht. "Hij mag stofzuigen, die raak ik niet meer aan." Het is een olijk aan elkaar gewaagd echtpaar met het levensmotto 'eerlijk en trouw zijn' (Geesje) en 'van elkaar op aankunnen' (Kees). Het feit dat hun huwelijksboot al zo lang een goede koers vaart, wordt binnenkort met de familie ook varend gevierd.