'Bewoners polsen over verbod knalvuurwerk'

Teylingen n De fractie van GroenLinks wil dat B&W een onderzoek doet naar het draagvlak onder de inwoners om een lokaal verbod op knalvuurwerk en vuurpijlen in te stellen.

De fractie gaat drie moties indienen in de gemeenteraad van 7 maart. Niet alleen om het Rijk te vragen om een landelijk verbod op het particulier afsteken van knalvuurwerk en vuurpijlen in te stellen voor de volgende jaarwisseling. Daarnaast ook eentje om, als het Rijk het mogelijk heeft gemaakt, een lokaal verbod in te stellen. Maar nu komt er ook nog bij het doen van een onderzoek onder de Teylingers hoe zij staan tegenover een verbod van het knallen. Vóór 1 juni moet dan het resultaat de gemeenteraad worden voorgelegd. (NK)


Woningoverval Rijksstraatweg

Sassenheim n De politie hield maandagavond 25 februari in Apeldoorn een 35-jarige man uit Apeldoorn aan op verdenking van een woningoverval eerder op de middag in een woning aan de Rijksstraatweg in Sassenheim.

Rond 14.45 uur kregen agenten de melding van een woningoverval aan de Rijksstraatweg. Daar vertelde het 55-jarige slachtoffer dat hij door vijf mannen onder bedreiging van een steekwapen zou zijn beroofd van enkele goederen. Vervolgens gingen de vijf verdachten in een auto ervandoor. Een oplettende getuige noteerde het kenteken van het voertuig, waarna de politie 's avonds één verdachte in Apeldoorn kon aanhouden. De politie is nog op zoek naar de overige verdachten. Heeft u iets gezien of gehoord wat met deze woningoverval te maken heeft? Neem dan contact op met de recherche via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.


50Plus op verkiezingstour

Teylingen n De lijsttrekkers en leden van 50Plus gaan voor de Provinciale Staten verkiezingen en de waterschapsverkiezing op woensdag 13 maart op tournee door de Bollenstreek. Zij starten om 9.00 uur in Hillegom en komen via Lisse ook naar Sassenheim (plein bij de Hema) en Voorhout (plein bij de Bartholomeuskerk). Speerpunten zijn onder andere AOW voor 65 jaar en de indexatie daarvan. Meer op www.50pzh.nl.