Afbeelding
Foto: Marjo Koelewijn

Vijf dagen lang Saksenrijk en Bokkendorp

Sassenheim/Voorhout n Carnavalsverenigingen De Saksen en De Bokken sloten dinsdag 5 maart de vijf dagen feest in hun Saksenrijk en Bokkendorp af. Voor de Saksen extra bijzonder, want zij vierden het 44-jarig jubileum uitbundig. De Voedselbank Teylingen werd uitgeroepen tot Grote Asbak 2019.

Traditioneel is de sleuteloverdracht het startsein voor de carnaval. Burgemeester Carla Breuer overhandigde op vrijdag 1 maart achtereenvolgend de sleutel van Voorhout aan De Bokken, om vervolgens in Sassenheim de sleutel van dat dorp in handen te leggen van De Saksen.

Voor de jubilerende Saksen is het sowieso een bijzonder jaar. Prins Harold en Prinsen Danielle waren als jubileumpaar, samen met jeugdprins Jan en page Nisreen en de vereniging, aanwezig bij vier optochten in de regio. Op vrijdagavond reden ze mee bij de verlichte optocht in Noordwijk, op zaterdag in Lisse en in het eigen Saksenrijk (foto rechtsboven) en vervolgens op zondag in De Zilk.

Verder waren er natuurlijk op vrijdag- en zaterdagavond de druk bezochte feestavonden. Mede met dank aan de Flierefluiters, die van elke avond een feest maakten. Op zondag werd de kindermiddag druk bezocht (foto linksboven). Op maandag nog een bijzondere gebeurtenis: burgemeester Carla Breuer was de bruid tijdens de Boerenbruiloft.

Plony van Leeuwen in het zonnetje

Ook bij De Bokken was het vijf dagen lang feest. Weliswaar geen jubileum, maar dat maakt het feest in het Bokkendorp niet minder gezellig. Op vrijdagavond was het na de sleuteloverdracht feest met Romano Boersma en Dries Roelvink (rechtsonder). Op zaterdag trok de eigen optocht door het centrum en was de Hollandse avond. Op zondagochtend was in de Bartholomeuskerk de carnavalsviering, waarin Plony van Leeuwen is benoemd tot Lid van Verdienste vanwege haar 20 jaar inzet voor de fruitschalen expres (linksonder). Nog meer leden werden in het zonnetje gezet tijdens het Rood-wit feest bij Foreholte. Daar gingen de onderscheidingen naar Martin Weijers en Rogier Hoeijmans. Kijk voor meer foto's op www.deteylinger.nl.

| Foto's met dank aan: CV De Bokken, CV De Sasken en De Teyding/Edwin van der Wijngaard.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding