Inloopmiddag bij HKV

Voorhout n Bij Historische Kring Voorhout (HKV) is op woensdag 13 maart van 14.00 tot 16.00 uur een inloopmiddag. Bezoekers kunnen in het Kenniscentrum (Bonekruidstraat 13) onder andere terecht voor de tentoonstelling 100 jaar St. Cecilia.

De tentoonstelling '100 jaar St. Cecilia' vertelt heel veel over de geschiedenis van de honderdjarige muziekvereniging met attributen, geschriften en volop documentatie.

Kunst op de rotonde

Van de Rotary Voorhout kreeg de HKV van genummerde en gesigneerde schaalmodellen van het kunstontwerp De Kus geplaatst naast de Nagelbrug. Ook een ingelijste en genummerde art impressie van De Kus mocht de vereniging in ontvangst nemen. De schenking van het kunstproject Nagelbrug, opgezet naar aanleiding van het 25-jarig bestaan van de Rotary, bestond buiten het kunstwerk De Kus ook uit banners over fondswerving en uitleg over de tunneltekeningen.

Burgemeesters penning

De in december in langdurige bruikleen ontvangen penning die de Voorhoutse ambtsketen van 1980 tot 2006 sierde, is in het Kenniscentrum te bezichtigen De ambtsketen was een geschenk van de congregatie van de Broeders van Onze Lieve Vrouw van Zeven Smarten. Daarnaast is er de verzameling van tientallen fotoboeken met duizenden foto's uit het recente en verre verleden. In de mappen met bidprentjes van Voorhouters kunnen mogelijk familieleden teruggevonden worden. De boeken in de bibliotheek geven een beeld van de geschiedenis van Voorhout en de dorpen uit de Duin- en Bollenstreek. Ook zijn de recente aankopen van cultureel erfgoed Voorhout te bewonderen. Terug naar de zeventiger jaren kan door te bladeren in de ingebonden Leidse Dagbladen uit die jaren.

Het bestuur van de HKV blijft geïnteresseerd in foto's en voorwerpen uit het historisch verleden van Voorhout. Deze kunnen worden gedigitaliseerd of geschonken. De volgende inloopgelegenheid is op zaterdag 30 maart van 10.30 tot 12.30 uur.