Drumfanfare St. Cecilia gaat voor Royals of the 80's

Voorhout n Drumfanfare St. Cecilia presenteert dit jaar voor het eerst haar nieuwe muzikale show, getiteld Royals of the 80's. Het wordt een muzikale ode aan de iconische 'koninklijke' popmuzikanten uit de jaren '80. De première is op zaterdag 18 mei, tijdens de Voorhoutse Jubileumtaptoe van de 100-jarige muziekvereniging.

De jaren '80 waren zeer bepalend voor de tegenwoordige popmuziek. Voor veel mensen staan de hits uit die tijd nog altijd in hun geheugen gegrift. Muzikale helden als George Michael, David Bowie, Queen, Prince en Michael Jackson (the King of Pop), worden door hun fans nog steeds vereerd als 'royals'. Drumfanfare St. Cecilia haalt al die muzikale herinneringen terug naar het heden met hun splinternieuwe show Royals of the 80's.

De afgelopen maanden is het fanfarekorps intensief bezig geweest met het instuderen van de muziek, gearrangeerd door dirigent Iwan Wiering en slagwerkinstructeur Paul Does. De choreografie is speciaal voor St. Cecilia geschreven door Maarten Messemaker en staat onder leiding van exercitie-instructeur Marco van der Plas.

Drumfanfare St. Cecilia heeft wel enige ervaring met het uitvoeren van shows. Zo werd in 2007 de James Bond-show gepresenteerd en in 2014 een show met muziek van de Amerikaanse band Earth, Wind & Fire. Maar tijdens deze nieuwe show gaat het er, vooral bij het instuderen van de choreografie, op een totaal nieuwe manier aan toe. Zo werd de show voor het eerst geschreven met behulp van een speciaal computerprogramma. Voor de leden van St. Cecilia is ook het werken met bijvoorbeeld coördinaten, yardbordjes en hashmarks iets totaal nieuws. Maar de eerste resultaten van de muzikanten en instructeurs zijn erg positief.


No Worries: 'Lettersetter'

Voorhout n Het jongerenwerk van Welzijnskwartier organiseert op zaterdag 9 maart om 20.00 uur weer No Worries. Het thema is 'Lettersetter', oftewel spellen als het welbekende galgje en dieren.

Verder zijn er jongeren aanwezig die gezellig samen een potje gaan poolbiljarten, darten of tafelvoetballen. Begeleiding is aanwezig.

No Worries is een activiteit voor jongeren met een licht verstandelijke handicap, tussen 14 en 18 jaar oud. Doel is ontmoeting en nieuwe contacten op te doen met andere (LVG)jongeren.

De entree is 3 euro (inclusief 2 consumpties) . No Worries duurt tot 22.30 uur en wordt georganiseerd in jongerencentrum Ex Voto, Jacoba van Beierenweg 118b in Voorhout.

.