Vrijwilligers voor springfestival

Voorhout n De organisatie van het Luchtkussen Festival laat weer van zich horen. De veertiende editie van het festival is op zondag 2 juni. Er staan dan rond de dertig luchtkussens in de Herenstraat. Het festivalterrein strekt zich uit vanaf de Beukenrode, over de Herenstraat tot aan de Dr. Nolenslaan, inclusief het Kerkplein en de parkeerplaats van de oude Plus supermarkt. Ouders betalen voor hun kinderen een kleine eenmalige bijdrage van 5 euro. Daarna kunnen de kinderen naar hartenlust de hele middag de luchtkussen uitproberen. De opbrengst gaat zoals elk jaar naar een goed doel in Teylingen.

Het evenement wordt georganiseerd door het LKF. Zij kunnen dat niet zonder de hulp van heel veel vrijwilligers. Vorig jaar stonden 175 vrijwilligers klaar bij de diverse kussens en op andere posten. Zij maken het mogelijk dat het grootste straat luchtkussenfestival van Nederland veilig verloopt.

De organisatie kan nog extra helpende handen gebruiken. Aanmelden kan via luchtkussenfestival@gmail.com of via de Facebookpagina. Voor een hapje en drankje wordt tijdens de dag gezorgd en medewerkers krijgen een t-shirt, dat ze na afloop mogen houden als aandenken.


Ekaterina in                 Het Trefpunt

Warmond n In de succesvolle voorstelling De Weg vertelde zangeres en harpiste Ekaterina Levental over haar vlucht uit de voormalige Sovjet-Unie. Een weg die eindigde in een veilig politiebureau op De Wallen in Amsterdam. De Grens begint waar De Weg stopte. De voorstelling is op zaterdag 9 maart om 20.30 uur te zien in Het Trefpunt (Herenweg 80). Toegangskaarten à € 20,00 verkrijgbaar bij het VVV-kantoor (Gemeentehaven 3) of via www.theaterhettrefpunt.nl.


Levende geschiedenis in de Ruïne

Voorhout n Wie zijn die re-enactors nou? Het Platform Levende Geschiedenis Vroege Middeleeuwen is op zaterdag 16 maart van 11.00 tot 16.00 uur aanwezig zijn bij de Ruïne van Teylingen. Zij ontvangen bezoekers graag voor een leuk gesprek over hun hobby: vroeg middeleeuws re-enactment. Er zijn vechtdemonstraties en ambachten. Kinderen tot 4 jaar hebben gratis toegang. Volwassenen betalen 3 euro, kinderen tot 12 jaar 1,50 euro. Parkeren is gratis.


Buwalda signeert

Sassenheim n Schrijver Peter Buwalde is op vrijdag 29 maart van 14.15 tot 15.15 uur te gast bij boekhandel Wagner. Hij signeert zijn nieuwste boek, 'Otmars zonen'. Buwalda debuteerde in 2010 met Bonita Avenue. Het boek werd genomineerd voor twaalf literaire prijzen, waarvan hij er vijf won.