Foreholte geeft niet thuis

Voorhout n Foreholte kon bij winst in Reeuwijk ook de tweede periode winnen. Het liep anders voor de Voorhouters, die zagen hoe RVC'33 de voor hen drie belangrijke punten in eigen huis hielden.

Eerder dit seizoen werd in de eerste periode in kansrijke positie niet thuis gegeven in de laatste fase. Op zondag 3 maart moest voor de winst in de tweede periode gewonnen worden van RVC'33, maar weer werd Foreholte te licht bevonden.

Op zich en optisch kwamen de mannen van Bloemheuvel best goed uit de startblokken. Foreholte probeerde binnen de uiterst lastige omstandigheden combinerend de aanval te zoeken om vervolgens te proberen de in vorm zijnde Sam Lemmers aan te spelen. RVC'33 zette daar een krachtig verdedigend centrum tegenover en opende bij balverovering onmiddellijk de tegenaanval door de bal rechtstreeks richting de aanvallers te schieten. Het was een half uurtje wachten welke spelopvatting de overhand zou krijgen, maar in de 31e minuut was het voor de eerste keer spits Frank Stolwijk die een vrije trap eerst tegen Guijt aan kopte om vervolgens in de rebound raak te schieten (1-0). Foreholte ging op zoek naar de gelijkmaker, maar liep zich voortdurend vast op de resoluut opererende verdedigers van RVC'33. Het was opnieuw Stolwijk die een over de Voorhoutse verdediging overwaaiende bal oppikte (2-0).

De tweede helft werd in meerdere opzichten een kopie van de eerste. Foreholte bleef voetballend zoeken naar de mogelijkheden, maar deze middag was het binnen de weers- en veldomstandigheden onmogelijk om een resultaat te halen tegen het stug verdedigende RVC'33. De inzet en goede wil waren in meer dan voldoende mate aanwezig, maar ook RVC'33 werkte zich een slag in de rondte en speelde zonder al te veel paniek alles wat gevaarlijk leek vrij simpel weg. In de tegenstoot was het vervolgens nog voor het uur dat de Reeuwijkse topscoorder Stolwijk een voorzet vanaf de linkerkant onbedreigd binnenwerkte (3-0). Ook de penalty was aan Stolwijk besteed, hij wist die achteloos langs Matthijs Guijt te schuiven (4-0).