Het boerenbruidspaar komt aan in het gemeentekantoor in Sassenheim. | Foto: Piet van Kampen
Het boerenbruidspaar komt aan in het gemeentekantoor in Sassenheim. | Foto: Piet van Kampen Foto: Piet van Kampen

Bijzonder (Boeren)bruidspaar

Sassenheim n Het is altijd een van de meest ludieke momenten tijdens de carnavalsdagen, als een boerenbruidspaar in het huwelijk treedt. Op maandagmiddag 4 maart was het wel een heel bijzonder paar dat elkaar in de gemeentewinkel in Sassenheim de ringen om schoof. Boer Geert Geesing en Trude van Teylingen beloofden elkaar eeuwige trouw.

Door Piet van Kampen

Nadat de carnavalswagen met een luidruchtige Raad van Elf en daarachter de koets met het aanstaande bruidspaar het verkeer in de Hoofdstraat ophield, arriveerde het stel op locatie. Een bonte menigte onthaalde het paar luid applaudisserend. Een lekker mentaal opkikkertje zo vlak voor de grote plechtigheid in een bomvolle zaal met feestneuzen. De stemming was opperbest en het alaaf was niet van de lucht. Prins Harold en zijn prinses Danielle was de eer wel toevertrouwd om in het jubileumjaar – De Saksen bestaat 44 jaar- het bruidspaar in spé met een rijke woordenschat welkom te heten. "U lijkt verdacht veel op onze burgemeester," sprak Harold en hij beschreef boer Geert als iemand die mensen kan overtreffen en volgens ingewijden waardeert Trude dit. "Jullie zijn mooie personen voor een langdurige relatie," voorzag de 44e Prins der Saksen. Alvorens hij tot de huwelijksvoltrekking over wilde gaan, werd de orde verstoord door een getraumatiseerde ex-Prins William en zijn psychologe Mona. William kwam verhaal halen om dat zijn voormalige prinses Lady Di nu de prinses van Harold was. "En nu heet jij dan plotseling Danielle, "verweet hij haar. "Mijn relatie met haar is op de klippen gelopen," waarschuwde hij het aanstaande bruidspaar, dat blijkbaar zijn waarschuwing liet voor wat het was want zij bleven er onbewogen onder.

Bezwaren

Er dook ook nog een boerentweeling op die Geert nog even de neus wilden wassen. "Blij je weer te zien Geert. Weet je nog hoe ze je vroeger noemden? Geile Geert." Het duo had prompt de lachers op de hand. "Hoe is het met je geestelijke gesteldheid? Heeft Trude al voldoende research gedaan?". Geert glimlachte en Trude keek ernstig. Het bezwaar van wethouder Arno van Kempen betrof het feit dat het paar in de Ruïne van Teylingen wilde gaan wonen en waarmee de gemeente andere plannen had. Gaat een huwelijk tussen een CDA' er en VVD'er wel goed komen? was een vraag van een ongeruste feestneus. De tijd zal het leren als burgemeester Carla Breuer als combinatiefunctionaris en haar partner Erwin Koenen als boer en delfstoffenbewerker na het feestgedruis weer het normale leven oppakken. Alhoewel normaal, tijdens de speech voorafgaand aan de boerenkoolmaaltijd, deed Koenen iets dat niet in het programma stond. Hij ging op één knie en vroeg zijn Carla echt ten huwelijk. Een extra mooi slot van een bijzondere boerenbruiloft. Meer op pagina 7.