Het prinsenpaar, het jeugdprinsenpaar en het boerenbruidspaar onderscheiden de Voedselbank met de Grote Asbak. | Foto: pr.
Het prinsenpaar, het jeugdprinsenpaar en het boerenbruidspaar onderscheiden de Voedselbank met de Grote Asbak. | Foto: pr. Foto: pr.

Grote Asbak voor Voedselbank Teylingen

Sassenheim n De Voedselbank Teylingen is door carnavalsvereniging de Saksen verkozen tot Grote Asbak 2019.

De Saksen reikt ieder jaar de eretitel in de vorm van een asbak uit. De prijs gaat naar inwoners die veel voor een vereniging en/of de maatschappij betekenen.

De uitreiking was op maandag 4 maart, waarbij de vrijwilligers van de Voedselbank dachten enkel de cadeaus van de Boerenbruiloft op te halen. Het bruidspaar van dit jaar had in overleg besloten hun huwelijksgeschenken te doneren aan de Voedselbank. Daar kwam nog een onderscheiding bij. De vrijwilligers van de Voedselbank werden verrast door Prins Harold en Prinses Danielle met de onderscheiding.

Vorig jaar ging de eretitel naar de Brandweer Sassenheim, in 2017 naar de vrijwilligers van het Hospice Duin- en Bollenstreek. Dirk Vink en Tineke de Groot ontvingen de Asbak in 2016.


Adest Musica geeft exclusief voorproefje

Sassenheim n De Drum- en Showband van Adest Musica heeft op zondag 24 februari haar trouwe sponsoren en grenadiers getrakteerd op een exclusief voorproefje van de nieuwe show 'Stairway to Heaven'.

Zo'n honderd bezoekers, allen sponsor of grenadier (leden van de club van 100) van Adest Musica, waren op uitnodiging aanwezig om een exercitie van de Drum- en Showband bij te wonen. Voorafgaande de sneak preview kregen zij van het artistieke team een uitleg hoe een instudeertraject van een show in elkaar steekt, wat er bij komt kijken en hoe muzikanten en instructeurs hier zich op voorbereiden. Na deze lezing werden de bezoekers getrakteerd op een exclusieve uitvoering van de show 'Stairway to Heaven' en waren zij als eerste getuige van de nieuw ingestudeerde show. Lees meer op www.deteylinger.nl.