Sportprijs Teylingen 2018 voor Tessa Kortekaas

Teylingen n Triatlete Tessa Kortekaas is de winnares van Sportprijs Teylingen 2018. Ook is zij uitgeroepen tot Sportvrouw 2018. Tijdens de feestelijke uitreiking zijn ook Patricia Koot (Talentenprijs), Niels Langeveld (Sportman), The Bassets dames (Sportploeg) en Miranda Nijenhuis (Sportbegeleidersprijs) gehuldigd.

De uitreiking van de gemeentelijke sportprijzen is ieder jaar in het Sportcafé, georganiseerd door de Stichting Sport Promotie Teylingen, in samenwerking met de gemeente Teylingen. Voor de tweede keer was de uitreiking bij Dekker in Warmond.

De hoofdprijs ging naar Tessa Kortekaas. Zij werd in 2018 wereldkampioen door tijdens de Iron Man op Hawaii eerste te worden in haar groep 30-34 jaar. Ze plaatste zich voor deze wedstrijd door op het NK, de Iron Man in Maastricht, als tweede over de finish te komen. Kortekaas woont tegenwoordig op Lanzarote om daar optimaal te kunnen trainen. In haar plaats was zus Esther aanwezig om de hoofdprijs, de wisseltrofee, in ontvangst te nemen uit handen van wethouder Arno van Kempen. De overige winnaars ontvingen een aandenken en een cheque. Lees meer op pagina 15.