De winnaars van Het Beste Idee. | Foto: pr./René van Dam
De winnaars van Het Beste Idee. | Foto: pr./René van Dam Foto: pr./René van Dam

De Columbiaan winnaar van Het Beste Idee

Teylingen n Zwemvereniging De Columbiaan heeft de eerste prijs gewonnen bij Het Beste Idee. Tijdens de uitreiking op vrijdag 8 maart, tijdens de Sportprijzen, ontvingen zij een cheque van 5.000 euro. Ook nummer twee UGSV en nummer drie Ter Leede gingen met een mooi bedrag naar huis.

De gemeente Teylingen heeft in haar nieuwe sport- en beweegnota aandacht voor de verbinding met het sociale domein. Daarom heeft de gemeente sportclubs gevraagd met ideeën te komen om sport en bewegen te verbinden aan sociale thema's en daarbij samenwerking te zoeken met andere organisaties. De sportverenigingen konden zich tot 1 oktober aanmelden. Acht verenigingen hebben dit gedaan en presenteerden begin januari tijdens een pitchavond hun 'beste idee' aan de jury.

Daaruit werden de drie finalisten gekozen. Ter Leede zet al in op Walking Football voor 55-plussers en wil nog meer ouderen aan het bewegen krijgen. De Columbiaan wil zwemlessen en -uren aanbieden aan vrouwen, zodat zij kunnen zwemmen zonder dat mannen daarbij zijn. Naast vluchtelingenvrouwen, richt het zich ook op andere vrouwen en bevordert het idee de integratie. Universele Gevechtskunst SportVereniging (UGSV) wil jongeren trainen in weerbaarheid en heeft daarvoor het project 'Jong en Zeker' bedacht.

Cheques

Wethouder Arno van Kempen mocht de cheques overhandigen. Naast de eerste plaats voor De Columbiaan, was de tweede plaats voor UGSV. Zij ontvingen 2.500 euro. Ter Leede eindigde als derde en krijgt 1.000 euro gestort voor hun idee.