De mannen van de Heerengolf vieren deze week het tienjarig jubileum met een golfzesdaagse in Turkije. | Foto: pr.
De mannen van de Heerengolf vieren deze week het tienjarig jubileum met een golfzesdaagse in Turkije. | Foto: pr. Foto: pr.

Vriendschap en golfen bij jubileumtrip Heerengolf

Teylingen/zakelijk n Barry en Floris van Dam uit Voorhout konden tien jaar geleden ook niet bedenken dat zomaar een golfweekendje weg met vrienden zou uitgroeien tot een terugkerend golfmoment waar de deelnemers jaarlijks reikhalzend naar uitkijken.

De Voorhoutse neven zijn de initiatiefnemers van het jaarlijkse Heerengolf weekend, een naam die origineler klinkt dan vriendengolf. In 2008 startten zij samen met een groep vrienden, in hoofdzaak ondernemers, het golfen door eerst het golf vaardigheidsbewijs (GVB) te gaan halen. De golfsport heeft ten opzichte van 20 jaar terug aanzienlijk terrein gewonnen.

Groene blazer

"Na het zien van een groot Amerikaans golftoernooi ontstond het idee plezier en vriendschap te combineren met hun interesse voor golfen", vertelt deelnemer John van der Tol. "In Amerika prijken traditioneel de namen van de winnaars op de wisseltrofee en ontvangen zij een speciale blazer van de betreffende golfclub. Heerengolf heeft ook haar eigen groene blazer voorzien van een eigen logo en een mooie grote wisseltrofee. Inmiddels is de Heerengolf blazer al zeven keer van eigenaar verwisseld en staan ook de namen van alle zeven verschillende winnaars op de wisseltrofee."


Nadat Barry en Floris diverse jaren het weekend hadden georganiseerd, werd de organisatie overgedragen aan Maarten Benschop en John van der Tol. Beide Heeren geven het stokje weer door aan andere Heeren.

Jubileum

Het uitgangspunt van de mix van gezelligheid, vriendschap en golfen is al die jaren gelijk gebleven. De samenstelling is in de loop der jaren enigszins veranderd, de vriendschap bleef. Zo komt het grootste deel van de golfvrienden, ondernemers uit de Duin- en Bollenstreek.

Na golfweekenden in Limburg, Brabant, Gelderland en Duitsland wordt tien jarig jubileum van 15 tot en met 20 maart gevierd in Turkije met een zesdaagse trip. Het idee voor Belek in Turkije is ontstond nadat Benschop en Van der Tol daar met hun gezinnen op vakantie waren. Mooi weer, gastvrijheid hoog in het vaandel, vele top hotels gecombineerd met elf fantastische golfbanen, die pal naast elkaar liggen, maken Belek ook bij uitstek een speciale plaats voor golfliefhebbers. Dit deed hen besluiten om voor een keer af te wijken van een weekend en eenmalig speciaal voor het jubileum over te stappen naar een zesdaagse golftrip.

Op de foto, v.l.n.r.: Floris van Dam, Paul Nederstigt, Rolf Duindam, Harry Graman, Maarten Benschop, Willem Kralt, Jaap van Duivenbode, Ken Koehler, Barry van Dam, Mark Voss, Nico Geerlings, Roel van Iersel, Sjaak Geerlings, Bert Pilaszek, Peter Tetteroo, Peter Engels en John van der Tol.


Voorlichtingsavond over Bipolaire stoornis

Sassenheim n GGZ Rivierduinen en Stichting Lumen-Holland Rijnland organiseren op maandag 25 maart de voorlichtingsavond over bipolaire stoornis in de Julianakerk (Julianalaan 6).

Een bipolaire (manisch depressieve) stoornis kenmerkt zich door uitersten in stemming en energie. In een manie zijn mensen over het algemeen uitbundig en daadkrachtig. In een depressie meestal juist teruggetrokken en passief. Deze extreme wisselingen kunnen grote gevolgen hebben voor degene die het zelf treft maar ook voor zijn of haar omgeving (familie, vrienden of collega's).

Wat is nu precies een bipolaire stoornis, hoe herken je het en wat zijn de behandelmogelijkheden? Maar ook hoe kun je iemand met een bipolaire stoornis ondersteunen en wat kan iemand zelf doen?

Ervaringsdeskundige

Een GGZ professional en onze ervaringsdeskundige gaan in op het onderwerp en geven informatie. Natuurlijk is er ook ruimte om vragen te stellen. Ook is er een (familie)ervaringsdeskundige aanwezig die zijn ervaring zal delen.

De voorlichting begint om 19.30 uur, de inloop is vanaf 19.15 uur .Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis.

Voor meer informatie bel 071-8908888 of kijk op www.rivierduinen.nl/agenda of www.lumen-hollandrijnland.nl.