Wilgentenen vlechten bij NOCK

Warmond n Ook in Warmond worden jaarlijks nog de wilgen geknot om daarmee manden en korven te kunnen vlechten. Daarom organiseert het Natuur Ontdekking Centrum een workshop wilgentenen vlechten voor kinderen. Op zondagmiddag 17 maart kunnen kinderen onder leiding van Bart van Konijnenburg mandjes leren vlechten van wilgentenen uit de Eendenkooi . Na een inleiding over de Eendenkooi zal hij de kunst van het vlechten demonsteren waarna de kinderen zelf aan de gang kunnen gaan.

Deze workshop manden vlechten begint om 14.00 uur in het Natuur Ontdekking Centrum en duurt tot ongeveer 16.00 uur. Deelname kost 3 euro, vooraf aanmelden is niet nodig. Kom wel op tijd, want vol is vol.


Filmdrama:         'Vele hemels'

Sassenheim n Het filmdrama 'Vele hemels boven de zevende' is op donderdag 21 maart om 20.15 uur te zien in 't Onderdak (J.P. Gouverneurlaan 40a). De film vertelt het verhaal van Eva, die altijd klaar staat om de wereld te redden. Ze is een rots in de branding voor haar puberende nichtje, haar ruziënde ouders en haar dolverliefde zus. Ze is kampioen in geven, behalve aan zichzelf. Want achter haar brede glimlach en overdosis begrip, groeit een knagende eenzaamheid. In 'Vele Hemels' vechten vijf personages meer met zichzelf dan met elkaar, in dit bestaan dat belachelijk mooi en geweldig lastig is, allemaal tegelijk. De toegang bedraagt 5 euro. Kaarten verkrijgbaar aan de zaal of via www.hetonderdak.nl.


Brakland, de liefde voor folk

Sassenheim n De drie op het eerste gezicht uiteenlopende muzikanten Carel Kraayenhof, Jeroen van Veen en Leoni Jansen vinden elkaar op verrassende wijze in hun nieuwe programma Brakland. Op zaterdag 30 maart om 20.15 uur staan ze op het podium van 't Onderdak.

De liefde voor folkmuziek bracht hen bij elkaar. De bandoneon van Carel, de vleugel van Jeroen en de gitaren plus stem van Leoni vloeien wonderwel samen. Ze rijgen de muziek op meanderende wijze aaneen. Van de licht klassieke harmonieën van de Amerikaanse Newman naar de door Grainger bewerkte oude Engelse folksongs voor piano. Kaarten kosten 25 euro en zijn te koop via www.hetonderdak.nl.


Jazz zondag

Sassenheim n Gitarist Martin Lichters staat op zondag 17 maart vanaf 14.00 uur in Grand Café Graaf Jan tijdens Jazzy Sunday. Lichters is is een allround en veel gevraagd professionele gitarist. Hij zal niet alleen jazz- en een Zuid-Amerikaans repertoire spelen en zingen, maar ook een aantal flamenco stukken ten gehore brengen. De toegang is gratis.