Jubileumconcert van jarig Sint Pancratiuskoor

Sassenheim n Het gemengd koor St. Pancratrius geeft op zondag 17 maart om 15.00 uur een jubileumconcert ter ere van het 165-jarig bestaan. De toegang in de Pancratiuskerk (Hoofdstraat 188) is gratis.

Dirigente Kasia Przedcieczenska gaat voor in het concert, dat muzikaal wordt ondersteund door Maciej Wierzcholowski (orgel), Noa Eyl (viool) en Tomáš Kardoš (cello). Ook zijn er gastoptredens van het Olympia strijkkwartet, Rheinberger trio, Eva Kleijn (zang), Ben Rosenmöller (trompet) en Popkoor Just for Fun. Pastor Owel sluit om 16.00 uur af met een woord van dank.

Van schuilkerk tot gemengd koor

Het Sint Pancratiuskoor heeft een lange en bewogen geschiedenis. Van een groep mannen die al voor 1854 in de schuilkerk zongen, naar een herenkoor van elf leden met een eigen reglement. Het jongenskoor, dat vele decennia bestond, is in 1978 opgeheven. In 1961 is een dameskoor opgericht voor de vele rouw– en trouwvieringen. In 1979 werden dames- en herenkoor met een fusie tot één koor gesmeed. Hoewel het grote koor uit 65 leden bestaat, is een aanvulling van nieuwe leden welkom. Vooral tenoren zijn nodig.


Dwars X in Ex-Voto met Chris Deluxe

Voorhout n In Ex-Voto (Jacoba van Beierenweg 118b) is op zaterdag 16 maart Dwars X. De avond staat in het teken van Hip-Hop, R&B en Dancehall gemixt met de hits van toen en nu.

Als eerste staat Baaque op de bühne met een mix van Hip-Hop, Club Bangers en de lekkerste R&B. Chris Deluxe staat bekend als meester in het mixen van alle soorten muziek en hij voelt wat het publiek wil horen. Met exclusieve feesten en clubavonden, heeft Deluxe alle nodige ervaring in huis om Dwars X tot een succes te maken. Hij is ook bekend van SLAM FM en Radio 538.

Team Rush Hour

Als derde staat Team Rush Hour op het programma. Team Rush Hour heeft indruk gemaakt bij zowel fans als promotors met een mix van Moombahton, Dancehall, House en Urban. Daarmee werd hun naam onmiddellijk internationaal gevestigd. In Nederland hebben ze gespeeld op grote festivals zoals Mysteryland en Latin Village.

Toegangskaarten zijn verkrijgbaar via www.ex-voto.nl Aan de deur kosten tickets 7,50 euro. De zaal gaat open vanaf 20.30 uur.