Afbeelding
Foto: pr.

In gesprek met Roos Schlikker

Sassenheim n Schrijfster en columnist Roos Schlikker is op dinsdag 26 maart van 20.00 tot 22.00 uur te gast in de bibliotheek (Kerklaan 42). Plaatselijk auteur Geeri Bakker interviewt Schlikker dan over haar werk.

Roos Schlikker heeft een column in het Parool, Kek Mama, Intermediair en Libelle. Ze verschijnt regelmatig als tafeldame bij DWDD en schuift vaak aan bij Radio 1. Naast haar columns schrijft zij voornamelijk fictie. Schlikker is bekend van haar boeken 'Het eerste miljoen is het moeilijkst' (2008), 'Ik wens je het onmogelijke' (2012) en het opvoedboek 'Van achter het behang tot over je oren' (2015). In 2018 schreef ze 'Moeder van glas' over haar manisch depressieve moeder. Kaarten kosten 10 euro voor leden 12,50 euro voor niet-leden. Bij de balie van alle vestigingen van Bibliotheek Bollenstreek of via www.bibliotheekbollenstreek.nl zijn de kaarten te koop.


Ingezonden: Bordenoverlast

Warmond n "Recent is er weer een nieuwe loot aan de bodemboom langs de Herenweg in Warmond verschenen (foto). Nu heb ik niets tegen borden met nuttige informatie, maar als het er veel worden wordt het gewenste doel niet bereikt.

In de economie bestaat de regel van de verminderde meeropbrengst. Deze regel is zeer goed toepasbaar op borden. Naarmate er meer borden langs de weg staan wordt de kans om ze te zien al kleiner, laat staan dat de boodschap tot zijn recht komt. Daarom heb ik bij een wandeling langs de Oranje Nassaulaan en de Herenweg tot aan de Beatrixlaan alle borden geteld. Alle borden, exclusief de straatnaamborden en anwb fietsborden en inclusief alle borden die bij het begin van de zijstraten staan. Dat het er veel waren kun je zo wel zien, maar dat het er 265 zijn vond ik wel verrassend. Op de foto staat bord 266. Helaas heb ik bij de gemeente de afdeling borden nog niet kunnen vinden."

Aad Overgaag,
Warmond.