Afbeelding
Foto: pr.

Tweehonderd kruiwagens met zand in 't Overbosch

Teylingen n Ook tijdens NLdoet in Teylingen zijn afgelopen weekend de handen flink uit de mouwen gestoken. De gemeente verraste de vrijwilligers met een taart.

De vrijwilligers hoefden zich zaterdag 16 maart bij het Overbosch niet te vervelen (foto rechtsboven). Daar werden de zandpaden namelijk helemaal vernieuwd en verbeterd met nieuw wit zand. Omdat er geen zwaar verkeer in het Overbosch mag rijden, moest de in totaal twaalf kuub aan zand met kruiwagens naar de achterkant van het bos gereden worden. Daar werd het witzand verdeeld en verspreid over de paden.

Gelukkig waren er veel vrijwilligers, waaronder leden van de Rotary Oegstgeest en omstreken, en daardoor konden ook lichtere werkzaamheden uitgevoerd worden. Daardoor is het Overbosch verrijkt met nieuwe takkenrillen. Hierin wordt dood hout opgeslagen en deze takkenrillen zijn een schuilplaats voor kleine dieren en tegelijkertijd een voedingsbron voor vogels.

Ook zorgden de NLdoet-vrijwilligers voor nieuwe aanplant op het talud, dat na de afronding van de rotondewerkzaamheden weer eigendom is geworden van het Overbosch. De Stichting Vrienden van het Overbosch beheert dit natuurgebied, dat onderdeel is van het Natuur Netwerk Nederland. Tijdens de koffiepauze kregen de vrijwilligers van de gemeente Teylingen een slagroomtaart. Na afloop was er een leuke attentie van de organisatie.

Scojesa

Bij scouting Scojesa in Sassenheim stak wethouder Rob ten Boden de handen uit de mouwen en hielp met het betimmeren van de kluscontainer. Ook werden op het terrein een hek verplaatst, een kampvuurkuil beschut en werd het speelbos opgeknapt (foto linksonder).

Schoolplein Buitenplaats

Ook bij basisschool de Buitenplaats in Warmond werd op zaterdag hard gewerkt. Het groene schoolplein is weer klaar voor de zomer, dankzij de inzet van vijftien ouders en wethouder Bas Brekelmans (foto linksboven). Zij hebben de wilgenhutten weer in goede staat gebracht, de bramen struiken teruggesnoeid, de tunnel bedekt met zand, een composthoop gemaakt en de moestuinen klaargemaakt voor het zaaien van de groente. Ook de kinderen hebben geholpen met het verbeteren van hun eigen schoolplein.

Ook hier stond in de pauze en taart klaar, aangeboden door de gemeente (foto rechtsonder).| Foto's: pr.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding