Sint Matthias sluit het jubileumjaar af met een koninklijk concert. | Foto: pr.
Sint Matthias sluit het jubileumjaar af met een koninklijk concert. | Foto: pr. Foto: pr.

Smakelijk afsluiting met koninklijk concert

Warmond n Harmonie Sint Matthias geeft op zaterdag 30 maart om 20.00 uur een koninklijk concert in het Trefpunt (Herenweg 80).

Sint Matthias bestond in mei 100 jaar. Het hele dorp vierde het feest mee met een muzikale parade. Er was een fantastisch concert en feest bij Dekker. De kers op de taart was toen de vereniging de Koninklijke Erepenning kreeg. Op zaterdag 30 maart besluiten zij het jubileumjaar met een toepasselijk koninklijk concert.

Voor de pauze wordt muziek gespeeld met een koninklijk thema zoals de 'Queen of Sheba' en de spectaculaire 'Music of the Royal Fireworks'. Na de pauze gaat het dak eraf met onder meer The Bohemian Rhapsody. Ook het jeugdorkest, tien leden inmiddels, gaat optreden.

Taart

De jarige trakteert ook. In de pauze kunnen de bezoekers bij de koffie en thee een lekker stuk, zelfgebakken, taart eten. De opbrengst hiervan is voor Stichting de Vrolijkheid. Deze stichting verzorgt muzikale activiteiten in asielzoekerscentra. Het zijn daarom de kinderen van het jeugdorkest die in de pauze ook nog gaan collecteren voor deze stichting.

Donateurs hebben vrij toegang. andere bezoekers betalen 6 euro. Ook is er gelegenheid om donateur te worden van de vereniging.


Singer-songwriterconcert

Voorhout n De Rotary Club Voorhout houdt op vrijdagavond 5 juli voor het vijfde jaar het zomeravondconcert voor jonge singer-songwriters uit de regio. Jonge singer-songwriters uit de regio die belangstelling hebben een optreden van ongeveer 25 minuten te verzorgen kunnen zich aanmelden.

Tijdens het zomeravondconcert zal het muziekpaviljoen en een uitgebreid terras verrijzen op het kerkplein in Voorhout. Jonge singer-songwriters wordt een podium geboden en de gelegenheid om hun muzikale kwaliteiten te tonen aan honderden toeschouwers en zullen daarmee meer bekendheid krijgen.

Open lucht

De eerste vrijdagavond van juli is sinds 2015 de avond waarop jonge singer-songwriters in Voorhout een podium wordt geboden om hun muzikale kunnen te tonen. Op het kerkplein van Voorhout wordt het muziekpaviljoen opgesteld, komt een professionele geluidsinstallatie, wordt een terras voor toeschouwers ingericht. Door onverwacht slecht weer moest in 2016 naar de zaal van Cheers worden uitgeweken. Ook daar genoten velen van de gevarieerde optredens. De derde en vierde keren kon gelukkig in de open lucht worden gespeeld. Veel bezoekers zaten op het terras of stonden te kijken en genoten van mooie optredens.

Aanmelden

Jonge singer-songwriters uit de regio die belangstelling hebben een optreden van ongeveer 25 minuten te verzorgen kunnen zich aanmelden via singersongwritervoorhout@gmail.com. Enkele deskundigen zullen de aanmeldingen beoordelen en daaruit de 4 a 5 muzikanten selecteren die voor een optreden worden uitgenodigd. Singer-songwriters die een eigen nummer ten gehore brengen hebben een streepje voor.