Nieuwe expositie bij De Pomp

Warmond n Drie exposanten vertellen op zondag 24 maart om 16.00 uur in Galerie de Pomp over hun werk.

Lida Geers, Martine de Munnik en Lucienne Kaay vertellen over de kunst die zij maken. Geers werkt met keramiek/glas-organische vormen. Ze vindt haar inspiratie in de natuur. Haar keramisch organische vormen zijn niet van tevoren bedacht, maar tijdens het maken ontstaan. Voor haar moeten deze vormen zowel binnen als buiten iets te vertellen hebben. Dit geeft een extra dimensie aan de beelden die zij maakt. Zij doen een beroep op je fantasie. De Munnik tekent al haar hele leven, maar sinds een jaar of tien is ze vooral gaan schilderen, aquarel – en olieverf. Zij heeft meerdere schilder- en tekencursussen gevolgd. Momenteel schildert zij bij amateur-schildervereniging De Kameleon in Zoeterwoude, en is lid van Kunstgenootschap Vlietstreek. Ze schildert graag 'situaties', vooral met mensen. Regelmatig maakt ze portretten in opdracht, maar ook stads- en zeegezichten, stillevens en botanische aquarellen. Ook Kaay maakt olieverf schilderijen. Na haar opleiding is zij les gaan geven in het middelbaar voortgezet onderwijs. Naast het lesgeven, schilderde zij één dag in de week. Haar inspiratie haalt zij uit tuinen en de planten uit tuinen die zij fotografeert. De foto's vormen het uitgangspunt voor haar schilderijen. Haar stijl varieert van impressionistisch tot expressionistisch.


Fertile Reality en TijgerTijger

Sassenheim n Fertile Reality en TijgerTijger staan op zondag 24 maart om 16.30 uur in Café de Twee Wezen. Tijger Tijger is een Katwijk georiënteerde band voortgekomen uit de vermaarde Dead Rudolfs. Psychedelische beach garagerock die soms klinkt als The Velvet Underground. De tweede band is Fertile Reality, een band die ondertussen 25 jaar bestaat in verschillende bezettingen. De toegang is gratis.


Adest Musica bij jubileumtaptoe

Sassenheim/Katwijk n De Chr. Muziekvereniging DVS Katwijk is 65 jaar en viert feest met een Jubileum Taptoe op zaterdag 29 juni op het sportcomplex van VV Katwijk aan De Krom in Katwijk.

Gastheer is natuurlijk DVS uit Katwijk. De Marchingband zal voor het eerst in Katwijk, na de try-out op 27 april, haar gloednieuwe show 'The Western Trail' opvoeren. Een wervelende show vol spetterende Westernklassiekers van onder andere Enrico Morricone. Uit Sassenheim zijn de collega's van Adest Musica aanwezig. Ook zij zullen schitteren met een volledig nieuwe show, 'Stairway to Heaven'. Dit voorjaar gaat hij in première en het wordt dus één van de eerste uitvoeringen op de grasmat van een voetbalstadion. Klassieke rocknummers gedoopt in een heerlijke Adest-saus, een traktatie waar de Bollenstreek voor zal uitlopen.

Kaarten zijn verkrijgbaar via webshop.dvskatwijk.nl.