Merel van Drueten in de aanval. | Foto: Foto: pr./Marion Hoogervorst
Merel van Drueten in de aanval. | Foto: Foto: pr./Marion Hoogervorst Foto: pr./Marion Hoogervorst

Foreholte verliest opnieuw

Voorhout n Forehole staat weer met twee benen op de grond. Veel mensen dachten vooraf dat een overwinning weer haalbaar was en hadden eigenlijk de punten al bijgeschreven. Maar niets was minder waar. DSVD was veel te sterk, met name in de tweede helft.

Het begin was sterk: een leuke openingstreffer vanaf de cirkel. Daarna echter had Foreholte wat moeite om in het juiste ritme en op de juiste snelheid de terugweg naar het eigen doel te vinden. De tegenstander daarentegen wist dit doel bijzonder snel en efficiënt wel te vinden. Met als gevolg een aantal makkelijke doelpunten tegen en aanvallend moeite om balbezit te houden en vooral moeite om tot een goede afronding te komen. Halverwege de eerste helft komt Foreholte weer op gelijke hoogte en zit het in een goede fase. Snel opbrengen van de bal, explosieve passeeracties, verrassende afstandsschoten en een fanatiek werkende verdediging met als gevolg ook een gelijke stand bij rust (12-12).

De tweede helft was ronduit zeer teleurstellend. Verdedigend lijkt het nog aardig met 24 doelpunten tegen, maar DSVD was de tweede helft gewoon sterker. De wedstrijd eindigt in een 18-24 nederlaag voor Foreholte.

Zeldzaam verlies TOP

Sassenheim n TOP is er in de uitwedstrijd tegen rivaal PKC niet geslaagd om de winst mee terug te nemen naar Sassenheim. PKC was met 27-24 te sterk.

Met Thomas Tiggelman op de plek van de geblesseerde Paul Anholts gingen TOP en PKC in het begin gelijk op. Tot 6-7 stonden de Sassenheimers aan de goede kant van de score. Daarna nam de thuisploeg het initiatief over, met een 14-12 ruststand tot gevolg. Opvallend was met name de aanvallende onmacht van het vak Mick Snel, Celeste Split, Sanne Jousma en Tiggelman. In de tweede helft kon TOP nog op 14-13 komen, maar PKC vergrootte opnieuw het gat naar twee (15-13). De Papendrechters liepen verder uit. Ook de wissel van Wouter de Koning, op de plek van Tiggelman, kon dat vak niet meer vlot trekken.

TOP verliest met 27-24, maar blijft op de eerste plek staan. Op zaterdag 23 maart is de laatste wedstrijd, tegen het al uitgespeelde Blauw-Wit (A). Bij winst is TOP zeker van play-off wedstrijden tegen de nummer vier: dat is óf Fortuna of KZ.