Uit handen van Joop van Dijk ontvangt voorzitter Cok van Steijn het laatste monopoly spel. | Foto: pr.
Uit handen van Joop van Dijk ontvangt voorzitter Cok van Steijn het laatste monopoly spel. | Foto: pr. Foto: pr./Kees den Elzen

Historische Kring voegt straten toe aan historische collectie

Voorhout n Voor het huidige Voorhout heeft Plus Van Dijk vorig jaar het initiatief genomen om een lokale versie van het bekende Monopolyspel te laten maken. Deze Voorhoutse editie was razend populair en de oplage van duizend spellen was vrijwel direct uitverkocht. Daarmee is het een zogenaamd 'collectors item' geworden. Het spel mag dan natuurlijk ook niet ontbreken in de verzameling van historische objecten van de Historische Kring Voorhout. Op donderdag 15 maart kreeg het bestuur het laatste exemplaar Voorhouts Monopoly overhandigd.

De Historische Kring Voorhout (HKV) heeft speciale aandacht voor de geschiedenis van Voorhout. Daarbij zijn niet alleen verenigingen, gewoonten, gebouwen en personen van belang. Ook de straten en wegen met hun huidige en historische namen hebben de belangstelling van de HKV. Een bestuurslid van de HKV speelt ook telkens weer een rol bij voorstellen voor namen voor nieuwe straten en lanen en bruggen in het dorp. Veel vroegere volksnamen van wegen zijn nu verdwenen. Wie weet nog waar de Heerenlaan was, of de Schans? Kent u het Voorhoutse Rapenburg of weet u waar de Munnikenlaan en de Piet Gijzenlaan zijn?

Eigen identiteit

De meest bekende Voorhoutse straten zijn terug te vinden op het unieke monopoly spel, dat begin december in de winkel lag. Inwoners konden eerder via een Facebookbericht aangeven welke straten zij absoluut terug wilden zien op het bord. De Herenstraat, Jacoba van Beierenweg en de Teylingerdreef ontbreken dan ook niet. Op donderdag 15 maart mocht HKV een van de laatste beschikbare exemplaren in ontvangst nemen. Joop van Dijk van Plus Van Dijk overhandigde het spel aan de voorzitter van de HKV, Cok van Steijn. Ook in het grotere verband van de gemeente Teylingen blijft Voorhout een dorp met zijn eigen identiteit.

Inloop

Het spel kan bekeken worden tijdens de inloopmomenten in het HKV Kenniscentrum (Bonekruidstraat 13). De eerstvolgende inloop is op zaterdag 30 maart van 10.30 tot 12.30 uur. Bestuursleden zijn aanwezig om vragen te beantwoorden. De tentoonstelling 100 jaar St. Cecilia is nog steeds te bezichtigen.