Schipper wil veiligere Zijldijk

Warmond n De schipper van de Zijlpont, James Taghavi, vindt dat er langs de afmeerplaats veel te hard wordt gereden op de Zijldijk. Dat levert een gevaarlijke verkeerssituatie op, zo schrijft hij in een mail aan B&W.

De pont verzorgt de oversteek voor voetganger en fietser tussen de Broek- en Simontjespolder en de Zijldijk. Maar op de onlangs opgeknapte Zijldijk wordt de veiligheid volgens de schipper uitgedaagd. "Er ontstaan op de Zijldijk gevaarlijke situaties bij het op- en afrijden van het veerpont. Er wordt daar door het gemotoriseerde verkeer veel te hard langs de veerpont gereden, juist daar waar de wachtende fietsers staan opgesteld in afwachting voor de overzet of tijdens het verlaten van de veerpont. Een verbetering voor deze gevaarlijke verkeerssituatie zou kunnen zijn door het plaatsen van tijdelijke borden tijdens het vaarseizoen van 1 maart tot 30 september in de buurt van de aanlegplaats van de Zijlpont met een snelheidsbeperkingen van 30 kilometer per uur. Dit zou de verkeersveiligheid op vele punten verbeteren", zo verzoekt de schipper maatregelen van B&W. (NK)


Oosteinde nacht afgesloten

Warmond n Het Oosteinde, ter hoogte van camping Rianto, is op zaterdag 6 april tussen 1.00 en 6.00 uur afgesloten voor autoverkeer. Dit is ter hoogte van Oosteinde huisnummer 22. Verschoor BV Hijskranen voert hijswerk uit. Doorgaand autoverkeer moet omrijden via de A44 en Haarlemmertrekvaart (N444). Er worden vooraankondigingsborden geplaatst en tijdens het werk worden verkeersmaatregelen genomen. Op dat moment rijden er geen bussen van Arriva. De hulpdiensten zijn geïnformeerd. Voetgangers en fietsers kunnen wel langs de afsluiting via het Schelpenpad.


Raad de tennisbaan op

Warmond n De afgelopen jaren heeft het bestuur van Tennisvereniging Overbos regelmatig contact gehad met de diverse partijen binnen het gemeentebestuur van Teylingen. Dit heeft geresulteerd in een raadsledentoernooi op zaterdag 30 maart. De raadsleden worden gekoppeld aan leden van de vereniging, die hiermee hoopt te laten zien hoe mooi het tennispark is en hoe enthousiast de tennissers zijn.