Mineke Hofman exposeert met een schilderij van een bloesem. | Foto: pr.
Mineke Hofman exposeert met een schilderij van een bloesem. | Foto: pr. Foto: pr.

Tentoonstelling 'Bloemen' in het Bestuurscentrum

Voorhout n De nieuwe tentoonstelling 'Bloemen' is vanaf donderdagavond 28 maart te zien in het Bestuurscentrum (Raadhuisplein 1). Deze groepstentoonstelling bevat werken van 25 kunstenaars uit de regio, variërend van abstracte kleurexplosies tot verfijnde botanische tekeningen. De tentoonstelling is tot en met 30 mei te bezichtigen.

De oproep van de commissie 'Kunst in Teylingen' aan kunstenaars uit de regio om zich in te schrijven voor een groepstentoonstelling met als thema 'Bloemen', leverde een stroom van aanmeldingen op van zowel professionele als vrije-tijdskunstenaars.

Uit deze veelheid was het moeilijk kiezen, want niet alleen werd geselecteerd op kwaliteit, maar ook op diversiteit van materialen, technieken en onderwerpen. Ook stelde de beschikbare ruimte in het bestuurscentrum grenzen aan het aantal deelnemers.

Kunstenaars

Het resultaat is een bonte, vrolijk makende tentoonstelling. De volgende kunstenaars exposeren met één, twee, of in een enkel geval met drie werken: Kees Zandvliet, Annelies Witjens, Lida van Wickeren, Helene Vijver, Jolanda Verdegaal, Aeltsje Sierksma, Leontine van de Plugt, Maria Pannekoek, Brenda van de Oord, Sylvia Molendijk, Bea van Laatum, Esther Kortekaas, Jacqueline Kok, Bea Knijf, Mark de Jong, Trude Hol, Lisette Hogewoning, Mieneke Hofman, Ell Geeh, Sonja van Egmond, Rita van Diemen, Janneke Carabain, Tine de Bruin, Karin van der Berg, Louise van Alenburg.

De expositie is te bezichtigen tot en met 30 mei, tijdens werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur (vrijdag 16.00 uur) en voorafgaand aan de commissie- en raadsvergaderingen.


Twee kunstenaars in         Het Oude Raadhuis

WARMOND n Jan Grotenbreg en Nicole van Buuren exposeren van woensdag 3 april tot zondag 5 mei de in Het Oude Raadhuis (Dorpsstraat 36).

Jan Grotenbreg volgde de Academie voor Beeldende Kunsten in Tilburg. In 2000 begon hij te experimenteren met cement op linnen als ruwe ondergrond voor een voorstelling. De textuur en compositie van het op te brengen cement is een belangrijk onderdeel in zijn werk. Dit vormt het uitgangspunt voor een reeks dierenstudies naar de natuur. Veel dieren, zoals het paard, het rund en de stier en minder bekende dieren als de beschermde roofvogel monnikskapgier, de Egyptische Nijlvogel Ibis en de bedreigde huismus zijn door hem in een laag grijs cement met acryl verf in zwartbruine kleurnuances op linnen vastgelegd.


Nicole van Buuren studeerde planologie en is zelfstandig beeldend kunstenaar vanaf 1990. Als kunstenaar is ze autodidact en maakt beelden in steen, metaal en hout, en maakt mozaïek, afmetingen van 10 centimeter tot 3,5 meter. Vanaf 1992 tot heden heeft zij in diverse galeries geëxposeerd, en ook in diverse musea, zoals het Gemeentemuseum in Harlingen, het Cobramuseum (2011) en Museum Jan van der Togt (2014) in Amstelveen. Het Oude Raadhuis is geopend van woensdag tot en met vrijdag van 15.00 tot 17.00 uur, zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.