Foreholte A1 is ongeslagen kampioen geworden. | Foto: pr.
Foreholte A1 is ongeslagen kampioen geworden. | Foto: pr. Foto: pr.

Foreholte A1 kampioen

Voorhout n De dames A1 van handbalvereniging Foreholte is op zondag 24 maart tijdens een thuiswedstrijd in Voorhout kampioen geworden in de Topklasse.

Tegenstander was het fysiek sterke Kras/Volendam, dat op de tweede plaats in de poule stond. De dames van Foreholte begonnen de laatste wedstrijd gespannen. Hoewel Foreholte niet meer in te halen was, was het hele team erop gebrand om hun ongeslagen status te behouden. Het werd een spannende wedstrijd, waarbij Foreholte constant een kleine voorsprong had, maar niet echt afstand kon nemen. Mede dankzij Purple United, de muzikale ondersteuning van HV Foreholte en een tribune vol fans werd het uiteindelijk 31-28 en kon het kampioensfeest gevierd worden. Alle achttien wedstrijden werden dit seizoen omgezet in winst. De dames van Foreholte waren op alle fronten de tegenstanders de baas; van goed keepers- en verdedigingswerk, sterke en creatieve opbouw tot aan snel aanvalsspel via de flanken en op de cirkel. En nu kampioen, dat is een mooie afsluiting van het zaalseizoen 2019.


The Bassets Babes vinden weg omhoog

Sassenheim n De heren van rugbyclub The Bassets zijn door een interlandperiode vrij van hun competitieverplichtingen, maar de dames zijn volop in de strijd en kruipen uit het dal waar zij in beland waren.

Vorig seizoen waren ze onoverwinnelijk en sleepte zelfs het landkampioenschap binnen. Toen die eenmaal binnen was, betaalde zij dit seizoen wel de prijs. Veel speelsters besloten te stoppen. Zo werd de selectie gehalveerd en moest coach Katie Turnbull een nieuw team samensmeden. Met jonge meiden moest zij als regerend landskampioen de strijd aangaan tegen ervaren teams, dit resulteerde in veel verlies partijen. Ondertussen zijn The Bassets Babes meer en meer op elkaar ingespeeld en worden ook weer wedstrijden gewonnen. Op zondag 24 maart speelden ze in en tegen Breda en met sterk voorwaartsen spel had The Bassets veel balbezit. Daardoor zetten ze hun tegenstander onder grote druk. Door de 7-59 konden de punten mee in de tas naar Sassenheim en kijken The Bassets Babes weer met een schuin oog omhoog.