Lakenvelder koeien de wei in

Warmond n De koeien van de Lakenvelder Boerderij Boterhuispolder (Zijldijk 8) gaan op zondag 7 april om 14.00 uur de wei in voor het zomerseizoen.

De complete kudde met volwassen dieren, jongvee en kalveren loopt de hele zomer buiten in de noordpunt van de Boterhuispolder. Bezoekers zijn welkom om te kijken naar de weidegang. Parkeergelegenheid is beperkt dus kom bij voorkeur op de fiets.


Vroege Vogels in Park Rusthoff

Sassenheim n Vroege vogels zijn op zondag 7 april van harte welkom in Park Rusthoff voor een rondleiding over andere vroege vogels. Onder leiding van Willem Jan Hooijmans kunnen liefhebbers en nieuwsgierigen komen kijken en luisteren naar de bijna 30 verschillende soorten vogels, die het park bevolken.

De wandeling start om 7.00 uur bij paviljoen Sassennest, middenin het park. Alle ingangen van het park zullen op dit vroege tijdstip al open zijn. Een verrekijker is handig om mee te nemen. De rondleiding duurt een uur en wordt afgesloten met een kopje koffie of thee met versnapering in het paviljoen. Deelname is gratis.


Grote schoonmaak Koudenhoorn

Warmond n De jaarlijkse schoonmaakactie op Koudenhoorn is op zondag 7 april. Deelnemers kunnen meehelpen om Koudenhoorn en de andere eilandjes in Warmond weer zo schoon mogelijk te krijgen. Aanmelden is niet nodig. Deelnemers kunnen om 12.00 uur naar het verzamelpunt bij de theekoepel in Park Groot Leerust komen. De gemeente zorgt voor materialen voor de schoonmaakactie zoals handschoenen, hesjes, vuilniszakken en grijpers.

De schoonmaakactie wordt georganiseerd door de Warmondse Schippertjesdagen in samenwerking met de gemeente Teylingen. Wethouder Rob ten Boden krijgt na afloop symbolisch het zwerfafval aangeboden.

De schoonmaakactie vindt jaarlijks plaats in de week voorafgaand aan de opening van het vaarseizoen.