In het midden van de gemeenteraad legt Rolf Duindam de belofte af.
In het midden van de gemeenteraad legt Rolf Duindam de belofte af. Foto: Nico Kuyt

Nieuw VVD-raadslid Rolf Duindam treedt aan

Teylingen n Rolf Duindam is op donderdag 28 maart als nieuw raadslid voor de VVD in de gemeenteraad geïnstalleerd. Hij volgt Caroline Stam-Overhof op, die vanwege gezondheidsredenen het plaatselijke pluche verliet.

Stam-Overhof kampte al langer met haar gezondheid en hakte recent de knoop door en stelde haar bij de laatste verkiezingen verworven zetel weer beschikbaar. De eerstvolgende op de kandidatenlijst van de VVD is de nummer negen, Rolf Duindam. De Voorhouter stelde zich bereid de post in te nemen. Afgelopen donderdag legde hij in de raad de belofte af en daarmee zijn de zeven zetels van de VVD-fractie weer compleet. (NK)


Een dementievriendelijke uitvaart, hoe regel je dat?

Regio n Dementie blijkt een lastig bespreekbaar onderwerp bij veel uitvaartorganisaties. Want vertel je je vader met dementie dat zijn vrouw met wie hij zolang heeft samengeleefd overleden is of juist niet? Wat doe je als het tijdens een uitvaart moeilijk wordt? Op maandag 8 april staat het Alzheimer Café in het teken van een mooi afscheid, ook voor mensen met dementie.

Marjan Balkenende-Goudkade is uitvaartverzorgster met een specialisatie op het gebied van dementievriendelijke uitvaartzorg is. Op deze avond gaat Willy Gillissen met Marjan in gesprek hoe zij, samen met familie en dierbaren zo`n uitvaart voorbereidt.

Het Alzheimer café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, vrienden, hulpverleners en andere geïnteresseerden.

Het Alzheimer café is op maandag 8 april in de Tuinzaal van Munnekeweij (Via Antique 25, Noordwijkerhout) en is geopend vanaf 19.00 uur. Het programma start om 19.30 uur en duurt tot 21.00 uur. Aanmelden voor deze avond is niet nodig. Voor meer informatie, bel met mevrouw W. van de Kwaak, telefoonnummer 06-46033996.