Rob Batenburg (r) ontvangt de cheque. De opbrengst gaat naar het meisjestehuis van Srilan Care. | Foto: pr.
Rob Batenburg (r) ontvangt de cheque. De opbrengst gaat naar het meisjestehuis van Srilan Care. | Foto: pr. Foto: pr.

Rotaryclub Sassenheim 'racet' mooi bedrag bij elkaar

n Fun(d)racing levert 11.404 euro op

Teylingen n Nog geen Formule-1 race, vorige week donderdag op het circuit van Zandvoort. Wel een bijzondere autorace voor het goede doel: Fun(d)racing.

Door Piet van Kampen

De Rotaryclub Sassenheim staat bekend om het organiseren van activiteiten en schenkingen aan goede doelen in binnen- en buitenland. Dit keer wel een heel bijzondere actie waarvoor het circuit van Zandvoort werd afgehuurd. Binnen de club was het idee ontsproten om door middel van autoraces de nodige euro's in te zamelen. Nadat de 'kruitdampen' waren opgetrokken kon de organisatie met een glimlach een cheque van 11.404 euro aan Rob Batenburg, community serviceman overhandigen.

Het bedrag komt ten goede aan het meisjestehuis Avanthi Devi van Srilan Care, een tehuis in Sri Lanka. Waarom deze keer voor dit doel gekozen? Dennis Masereeuw, lid van de Rotaryclub, licht het toe. 'Joost Thus, een landgenoot hield een lezing waar wij bij waren. Hij vertelde over zijn project in Sri Lanka waar hij een school wil bouwen voor meisjes om hen daar diverse vakken te leren, zodat zij daar een baan kunnen vinden om zichzelf te kunnen onderhouden. Het sprak ons aan en daarom hebben wij voor dit doel gekozen."

Mooie dag

De bekende Sassenheimse coureur Niels Langeveld was helaas verhinderd, maar sprak de deelnemers voor de aanvang de races vanaf een groot scherm live vanuit Barcelona toe. Andere ervaren instructeurs en coureurs namen de honneurs waar. De 56 deelnemers aan de BMW3 races- vijf heats van 20 minuten- konden van start gaan evenals de 14 coureurs die met hun eigen 'racemonster' over het circuit zouden gaan razen. Ook was veel animo voor de racesimulator. De meest behendige deelnemer was de Sassenheimers Thijmen Wesseling, die op het onderdeel met de automaat de snelste bleek. Plaatsgenoot Jaap Melman was de winnaar in de geschakelde versie. Ook waren er twee dames is het deelnemersveld voor de races vertegenwoordigd. Angela Sanders bleek over alle races van de BMW-rijders bij elkaar de snelste van de dag. Een fraaie beker als blijvende herinnering viel haar ten deel.

'Jongetje met bravoure'

Dennis Masereeuw gekscherend: "Iedereen die aan zo'n race deelneemt voelt zich net weer een jongetje met bravoure". Hij was na afloop zoals hij zelf zegt 'superenthousiast' en kijkt terug op een bijzondere dag. De opbrengst van Fun(d)racing is een welkome extra donatie bovenop eerdere giften, die de Rotaryclub al voor dit goede doel heeft gedaan.