Wethouder Rob ten Boden en directeur klant en operatie Just Zandhuis poseren met de gratis compost, met goedkeuring van enkele inwoners. | Foto: pr.
Wethouder Rob ten Boden en directeur klant en operatie Just Zandhuis poseren met de gratis compost, met goedkeuring van enkele inwoners. | Foto: pr. Foto: pr.

In de rij voor gratis compost

Voorhout n Vier zakken gratis compost waren op te halen bij de gemeentewerf. Het liep storm op zaterdag 30 maart. Al voor 16.00 uur waren alle 5.000 zakken opgehaald.

Met deze actie bedankt de gemeente inwoners voor hun ingeleverde groente-, fruit- en tuinafval (gft). Inwoners krijgen het ingezamelde afval nu terug in de vorm van compost. Veel Teylingers haalden dat cadeautje op.

Meer dan 100 medewerkers van Meerlanden en gemeenten in de regio deelden in totaal 55.000 zakken MeerCompost uit. Voor dit aantal zakken was 1.250.000 kilo ingezameld GFT uit de regio nodig. De compost van dit GFT verrijkt als een natuurlijke bodemverbeteraar de bodem van (moes)tuinen, die de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze stimuleert. Het zorgt daarnaast voor de waterhuishouding en een natuurlijke balans in de bodem.