Banenmarkt voor 55-plussers

Voorhout n Het Servicepunt Werk Duin- en Bollenstreek (Nijverheidsweg 22) organiseert op donderdag 4 april een banenmarkt voor 55-plussers. Werkzoekenden van 55 jaar en ouder kunnen vanaf 13.00 uur in gesprek met diverse werkgevers in de regio. Op deze banenmarkt zijn werkgevers aanwezig met vacatures, waarvan de organisatie verwacht dat ze aansluiten bij de kennis en kwaliteiten van de bezoekers. Ook kunnen werkzoekenden hun CV meenemen en door experts laten nakijken. Dit kan de kans op een betaalde baan vergroten. De banenmarkt duurt tot 16.00 uur. De toegang is gratis.


Digitaal inloopspreekuur in de bibliotheek

Teylingen n In de bibliotheken van Sassenheim, Voorhout en Warmond is iedere week een digitaal inloopspreekuur. Hier kan iedereen terecht met vragen over het gebruik van internet, laptop of andere digitale vragen. Er is deskundige begeleiding aanwezig en zij helpen bezoekers graag verder, ook kan er uitleg gegeven worden over bijvoorbeeld e-readers, smartphones of tablets. Het inloopspreekuur is gratis toegankelijk en je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek. Vooraf aanmelden is niet nodig.

In de bibliotheek Sassenheim (Kerklaan 42) is het spreekuur op donderdag van 14.00 tot 16.00 uur, in Voorhout (Herenstraat 48) op dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur en in Warmond (Herenweg 80) op woensdag van 13.00 tot 15.00 uur. Voor digitale cursussen (bijvoorbeeld Windows 10), kijk op www.bibliotheekbollenstreek.nl.


Groen kun je zelf doen!

Teylingen n Inwoners kunnen op 4,5,6 en 7 april vijf tuintegels of -stenen inwisselen voor drie plantjes. Voor de gemeente Teylingen kan dit bij Tuincentrum TuineXtra (Van Berckelweg 51 in Noordwijk). Met deze actie willen de gemeenten Hillegom, Lisse, Teylingen en Noordwijk, samen met 'De Groene Uitdaging' en Groei&Bloei, inwoners stimuleren om hun tuin te vergroenen, onder het motto: Groen kun je zelf doen! De landelijke campagne Operatie Steenbreek stimuleert inwoners om de omgeving waar ze wonen aangenamer en groener te maken. Dat is beter voor waterafvoer bij bijvoorbeeld buien.