IVN-wandeling Huys te Warmont

Warmond n De gidsen van IVN Leiden geven op zondag 7 april om 14.00 uur de eerste excursie van dit jaar op het landgoedbos van Huys te Warmont. Het landgoed bestaat uit rechte en slingerende paden en lanen met oude eiken en beuken. Voordat het blad aan de bomen verschijnt, ontwikkeld zich eerst de kruidenlaag met bol- en knolgewassen. De stinzeplanten zoals het bosanemoon en de voorjaarshelmbloem staan fraai in bloei. Van alle kanten hoor en zie je vogels, zoals de vinkenslag en de boomklever. Hoog in de bomen zijn de reigers actief, met een beetje geluk zit er ook een lepelaar tussen. Allemaal zijn ze druk met verdedigen van territoria, vrouwtjes versieren of nesten bouwen. De start is bij de ingang, Herenweg 139, Warmond. Parkeren (vlakbij) aan de Beatrixlaan. Voor meer informatie, www.ivn.nl/leiden.


Filmavond: Battle of the Sexes

Sassenheim n De zinderende tenniswedstrijd in 1973 tussen de nummer één van de wereld Billie Jean King (Emma Stone) en ex-kampioen en notoire ritselaar Bobby Riggs (Steve Carell) werd bestempeld als de 'Battle of the Sexes'. Het werd het meest bekeken sportevenement aller tijden. De gelijknamige film is op donderdag 4 april om 20.15 uur te zien in theater 't Onderdak (J.P. Gouverneurlaan 40a). De toegang bedraagt 5 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal voor aanvang van film of te reserveren via www.hetonderdak.nl. Telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 10.30 uur via 0252-225874.


MeernieT sluit seizoen af

Sassenheim n De terrassen worden op zondag 7 april opgesteld op het horecaplein bij de oude haven en dat betekent dat de laatste band van het seizoen zijn opwachting maakt in de Twee Wezen. De Noordwijkse band Meerniet sluit af met Nederlandstalige muziek van Hazes, Doe Maar, The Scene, Jeroen van der Boom, Drukwerk, Rowwen Heze, Blöf en vele vele anderen. Het optreden begint om 16.30 uur. De toegang is gratis.


'Mamma Mia' voor senioren

Sassenheim n Seniorenvereniging Teylingen, afdeling Sassenheim, houdt op maandagmiddag 8 april om 14.30 uur een filmmiddag met de film 'Mamma Mia!'. Senioren worden meegenomen naar het magische Griekse eiland Kalokairi in een geheel nieuwe musical gebaseerd op de liedjes van ABBA. De oude cast keert terug en is uitgebreid met onder meer Lily James (Cinderella, Baby Driver) en Cher. In deze film keren we ook terug in de tijd en zien we hoe de relaties uit het heden tot stand kwamen. De film is te zien in zaal 5/6 van 't Onderdak (J.P. Gouverneurlaan 40). De entree is gratis.