Trude Hol wint de juryprijs en krijgt daarmee volgende jaar een solo-tentoonstelling in het Bestuurscentrum. | Foto: Lotte Zoet
Trude Hol wint de juryprijs en krijgt daarmee volgende jaar een solo-tentoonstelling in het Bestuurscentrum. | Foto: Lotte Zoet Foto: Lotte Zoet

Bloemen kleuren het Bestuurscentrum

n Trude Hol wint juryprijs

VOORHOUT n Wethouder Arno van Kempen opende op donderdag 28 maart de tentoonstelling 'bloemen' in het gemeentehuis van Voorhout. Aan deze tentoonstelling doen 25 kunstenaars mee.

Door Lotte Zoet

Wethouder van Kempen is erg blij met alle inschrijvingen. ''Het is goed om te zien dat er zo veel creatieve mensen mee willen doen. Het is bijna lente en met de komst van de bloemencorso op 13 april is bloemen natuurlijk het perfecte thema. Ook wil ik de expositiecommissie bedanken voor het werk dat ze hebben verricht. Er is weer een mooie selectie uitgekozen. Als wethouder van de kunst en cultuur vind ik het openen van deze tentoonstelling een van de pareltjes in mijn werkzaamheden.''

Diversiteit

Glaskunstenaar Mark de Jong vormt samen met twee anderen in de expositiecommissie. De Jong: ''Een selectie maken is een van de moeilijkste dingen om te doen. Wij zijn hier sinds september vorig jaar mee bezig. We hebben vooral gekeken naar de diversiteit en de technieken en zijn zo tot een keuze gekomen."

Juryprijs

De commissie heeft dit jaar ook een juryprijs uitgereikt. De prijs ging naar Trude Hol. Hol maakte met haar schilderij van de Bollenstreek erg veel indruk op de jury. Als winnaar mag zij volgend jaar haar solo-tentoonstelling opstellen.

De andere exposanten zijn: Kees Zandvliet, Annelies Witjens, Lida van Wickeren, Helene Vijver, Jolanda Verdegaal, Aeltsje Sierksma, Leontine van de Plugt, Maria Pannekoek, Brenda van de Oord, Sylvia Molendijk, Bea van Laatum, Esther Kortekaas, Jacqueline Kok, Bea Knijf, Mark de Jong, Lisette Hogewoning, Mieneke Hofman, Ell Geeh, Sonja van Egmond, Rita van Diemen, Janneke Carabain, Tine de Bruin, Karin van der Berg, Louise van Alenburg.

De tentoonstelling 'Bloemen' is tot en met 30 mei te zien in het bestuurscentrum in Voorhout.


Kaagwater Jazz: Slimme Rik en het Fruitlaatgas

WARMOND n Muzikanten Coen Witteveen en Willem Wits staan met hun kindervoorstelling op zondag 14 april om 13.30 uur in Theater Het Trefpunt (Herenweg 80).

In het kader van het Kaagwater Jazz-festival treden saxofonist Coen Witteveen en theaterdier Willem Wits op met de muzikale kindervoorstelling Slimme Rik en het Fruitlaatgas. Slimme Rik vindt bij zijn oma in de schuur een luik naar een geheime wereld. Eentje vol robotjes die de stinkrook van de grotemensenwereld omzetten naar fruitlaatgas, waardoor ze kunnen ademen. Dan gaat er iets mis en moet Rik alles op alles zetten om de robotjes te redden. De vertelling gaat over duurzaamheid en je angsten overwinnen.

De voorstelling begint om 13.30 uur, duurt een uurtje en is geschikt voor kinderen vanaf zeven jaar. De toegang is gratis.