'Vrouw Holle en de zoutmikser' op het toneel

Sassenheim n Toneelvereniging Pankras speelt deze en volgende week het blijspel 'Vrouw Hollen en de zoutmikser' in theater 't Onderdak.

Trees en Jacoba runnen samen een bejaardenpension, dat gehuisvest is in een hoofdwoning annex zes vakantiewoninkjes. Twee van die huisjes zijn verhuurd aan vakantiegangers en die brengen behoorlijk wat op. Reden voor Jacoba om ook huurders voor nog een paar huisjes te willen. Maar dan zouden de pensiongasten naar het bejaardenhuis moeten! Of het moet zo geregeld worden dat de oudjes willen gaan samenwonen. Maar dan rijst de vraag: wie bij wie? Alles liever dan naar het bejaardenhuis, dus gaat ieder op zijn of haar manier aan de slag om zich in te dekken. Tussen al die verwikkelingen door, loopt die gekke vrouw Holleman maar te repeteren voor haar playbackshow. Daar zou je toch tureluurs van worden? Ze wil zelfs meedoen aan de 'zoutmikser'.

Tijdens de voorstelling worden ook twee leden in het zonnetje gezet: Henny Went is 40 jaar lid en Jan Zwetsloot maar liefst 50 jaar.

Kaartverkoop

De voorstellingen op de zaterdagen 6 en 13 april beginnen om 20.00 uur. De voorstellingen van zondag 7 en 14 april beginnen om 14.00 uur. Kaarten kosten 7,50 euro en kunnen gereserveerd worden via kaarten@pankras.nl.


Matthäus Passion te horen in Protestantse kerk

WARMOND n Stichting Vrienden KEW organiseert in de aanloop naar Pasen een matineeconcert met koralen en aria's uit de Matthäus Passion. Op zondagmiddag 14 april is het concert in de Protestante kerk Warmond (Herenweg 82).

Het concert wordt uitgevoerd door de Christelijke Oratoriumvereniging Ex Animo uit Leiden met diverse solisten en met begeleiding van het monumentale Lohmanorgel; onder de leiding van Wim de Ru, sinds 1978 onafgebroken de dirigent van het koor. Ex Animo bestaat op 22 april 2019 honderd jaar en brengt vanaf 1942 jaarlijks de Matthäus Passion in Leiden ten gehore.

Het concert start om 16.00 uur en eindigt rond 17.30 uur. Vanaf 15.00 uur staat de koffie klaar.

De toegang is 12,50 euro, kinderen tot en met vijftien jaar zijn gratis. Kaarten zijn vooraf te bestellen via www.stichtingvriendenkew.nl/actueel. Parkeren kan achter de kerk op de Krogt via de Laan van Oostergeest.