St. Matthias sluit jubileum af

Warmond n De rode loper lag uit, de gasten werden onthaald met door de muzikanten gebakken taarten en er was een programma met een koninklijk tintje. Het jubileumjaar van Sint Matthias werd op zaterdag 30 maart afgesloten met een koninklijk concert in Het Trefpunt. Armando van Arend werd in de pauze gefeliciteerd met zijn 25-jarig saxofoonjubileum bij de harmonie.

Na de pauze kwamen de koningin van de Soul 'Aretha Franklin', de koning van de pop 'Michael Jackson' en Queen aan de beurt. Om als vereniging te trakteren vanwege ons 100-jarig bestaan collecteerden de kinderen van het jeugdorkest voor stichting de Vrolijkheid. Ze haalden 330 euro op. Van dit geld krijgen leeftijdgenootjes in het AZC in Katwijk ook een keer de kans om met plezier muziek te maken. Lees meer op www.deteylinger.nl.


350 Scouts gaan de uitdaging aan

Teylingen n Jaarlijks strijden verschillende Scoutinggroepen uit de regio Hollands Midden tegen elkaar bij de Regionale Scoutingwedstrijden (RSW). Dit jaar vind het evenement voor de twintigste keer plaats, van 5 tot en met 7 april op scoutingterrein 'Het Naaldenveld' in Bentveld. De RSW is voor veel scouts uit de regio het hoogtepunt in het scoutingjaar.

Voor Voorhout strijden de scouts van de Boerhaavegroep voor de eer. Uit Sassenheim doet scouting Scojesa hetzelfde. Tijdens de Regionale Scoutingwedstrijden dagen de scouts elkaar in groepjes uit, om te laten zien wat ze kunnen en bovenal een gezellig weekend te kamperen. Ruim 300 kinderen tussen de 11 en 15 jaar komen samen om te laten zien wie de beste scouting-skills heeft. De winnaar van de RSW mag vervolgens in het Pinksterweekend deelnemen aan de Landelijke Scoutingwedstrijden in Baarn.