Officiële opening vaarseizoen

Warmond n Het Genootschap de Jeneverboom opent vrijdag 12 april het watersportseizoen onder de Jeneverboom aan de Warckerleede op de Kagerplassen. Naast Commissaris van de Koning Jaap Smit, zijn ok de burgemeesters van Teylingen, Kaag en Braasem, Leiderdorp en Oegstgeest te gast.

Tijdens de bijeenkomst wordt de Kaagwaterpenning uitgereikt. De Kaagwaterpenning is een ereprijs die jaarlijks wordt toegekend aan iemand die zich op bijzondere wijze heeft ingezet om de watersport te promoten en het Hollands plassengebied meer bekendheid te geven.

Ook reikt de gemeente Teylingen, in samenwerking met de Koninklijke Watersportvereniging De Kaag, elk jaar de 'Sloepie-wisselprijs' uit aan een aanstormend talent uit de zeilsport. Eerder werd de prijs bijvoorbeeld al gewonnen door Marit Bouwmeester.


Infoavond over verkeer N208 en N443

Sassenheim n De gemeente en de provincie Zuid-Holland organiseren op dinsdag 16 april een informatieavond over het verbeteren van de doorstroming op de N208 en N443 ter hoogte van de Van Pallandtlaan en Parklaan in Sassenheim.

Op drukke momenten is de doorstroming op de N208 en N443 ter hoogte van de Van Pallandtlaan en de rotonde bij de Parklaan niet voldoende. In de toekomst zullen door toenemende verkeersdrukte de vertragingen hier toenemen. De provincie en de gemeente hebben onderzoek gedaan naar deze doorstroming, nu en in de toekomst. Deze bevindingen en ideeën worden gedeeld tijdens de informatieavond. Ook worden meningen en ideeen van inwoners verzameld.


Het einddoel is een goede bereikbaarheid, doorstroming en veilige voorzieningen voor fietsers en voetgangers. Uit onderzoek blijkt dat de verkeersdruk in 2030 een stuk hoger ligt dan nu. Dit ligt voor de hand gezien de woningbouw in de regio. Vanwege de toename van het verkeer zijn infrastructurele maatregelen nodig om de doorstroming te waarborgen. Het gaat dan om mogelijke aanpassingen aan de rotondes N208-N443 en N208-Parklaan. Deze maatregelen zullen impact hebben op omgeving van de Van Pallandtlaan. De informatieavond start om 19.30 uur en is in Graaf Jan (Jan van Brabantweg 3).