TOP/SolarCompleet C1 is de beste van Nederland. | Foto: pr./Maayke Brouwer
TOP/SolarCompleet C1 is de beste van Nederland. | Foto: pr./Maayke Brouwer Foto: pr./Maayke Brouwer

TOP/SolarCompleet C1 Nederlands kampioen

Sassenheim n TOP/SolarCompleet C1 is op zaterdag 6 april kampioen van Nederland geworden door in de finale Heerenveen C1 te verslaan.

TOP C1 plaatste zich ongeslagen voor het slot van de zaalcompetitie. Tijdens het toernooi in Wijk bij Duurstede steden de beste acht C-teams om het landskampioenschap. TOP C1 won de drie poulewedstrijden, waarna het zich kon opmaken voor de finale tegen de ongeslagen winnaar van de andere poule. In de finale bleek het team van coaches Job Ammerlaan en Fenna Jagtman veel te sterk voor opponent Heerenveen. Door de 11-6 overwinning mag de ploeg zich dit seizoen zaalkampioen van Nederland noemen.


Hollen door de Bollen

Regio n De zesde editie van Hollen door de Bollen heeft 25.619 euro opgebracht voor stichting Roparun.

Dankzij de steun van meer dan 160 vrijwilligers, AV De Spartaan, omliggende sportverenigingen, omwonenden, ondernemers en sponsoren konden op zondag 31 maart circa 1600 deelnemers, in de leeftijd van 4 tot 80 jaar deelnemen aan diverse wandel- en hardloop onderdelen vanaf atletiekvereniging Spartaan in Lisse.

Het was de zesde keer dat Team Bollenstreek, Roparun team 114, het evenement organiseerde om geld op te halen. Het team doet zelf van 8 tot en met 10 juni mee aan de Roparun. De start is in Hamburg.


Newaza toernooi brengt 290 judoka's op de mat

Voorhout n Sportschool Kaizen hield op zondag 7 april voor 290 judoka's in de leeftijd van zes tot en met elf jaar een groot newaza toernooi. Op dit toernooi mag er alleen gestoeid worden op de grond en kunnen er bij de jeugd alleen houdgrepen gemaakt worden.

"Geweldig om te zien hoe groot het judo in de streek is. Het is voor de achtste keer dat we dit toernooi organiseren en het blijft gewoon erg leuk om te doen. Aan dit toernooi doen judoclubs mee uit de directe omgeving. Uiteraard ben ik enorm afhankelijk van een hele grote groep vrijwilligers op zo'n dag. Dankzij hen kan ik een strak tijdschema hanteren en kunnen we op een dag als deze meer dan 1.100 judowedstrijden scheidsrechteren. Alle kinderen judoën in een poule. Hierdoor krijgen ze lekker veel wedstrijdjes en mogen ze flink aan de bak," vertelt trainer Johan Zagers. Aan het einde kregen alle deelnemers een mooi aandenken aan het toernooi. Komend weekend betreden de judoka's vanaf 12 jaar en ouder de mat om onderling uit te maken wie zich dit jaar 'newaza-kampioen' mag noemen.

Veel animo voor het grondgevechtentoernooi. | Foto: pr.