Matthias toneel speelt ook aankomend weekend de voorstelling 'De Canadese invasie'.| Foto: pr./Henk Keijzer
Matthias toneel speelt ook aankomend weekend de voorstelling 'De Canadese invasie'.| Foto: pr./Henk Keijzer Foto: pr./Henk Keijzer

Publiek enthousiast over vermakelijk Matthias

Warmond n De toneelgroep Sint Matthias speelde op vrijdag 5 april de komedie 'De Canadese invasie' uit de serie avonturen van de familie Bruinsma in Het Trefpunt.

De norse en lompe Sjef Bruinsma, gespeld door Bram van Leuveren, vindt in het stuk in zijn vrouw Truus en zoon Boris, gespeld door Els Versluys en Peter Krikke, twee medespelers die vanaf het begin af aan door het publiek werden omarmd en almaar meer waardering kregen voor de manier waarop zij hun typetje op de planken wisten te brengen. Na de kennismaking met de familie Bruinsma verschijnt de Canadese familie op het toneel, gespeeld door Saskia Neuijen en Marcel Vooren. De andere passanten die in huize Bruinsma voorbij kwamen waren fotograaf Henk, die een kamer komt huren en zijn zus Tineke, gespeeld door Christiaan MacKay en Esther van Leeuwen. Voorts is er dan nog het fotomodel Chantal, gespeeld door Mandy Oostdam en tot slot die 'troel van de overkant', gespeeld door Anne Schavemaker.

De voorstelling wordt door Matthias nog twee keer gespeeld op vrijdagavond 12 en zaterdagavond 13 april in Het Trefpunt (Herenweg 80). De toegangskaarten zijn verkrijgbaar voor aanvang aan de deur van het theater. Donateurs verkrijgen gratis toegang op vertoon van hun donateurskaart. De voorstelling begint 20.15 uur. Tijdens de pauze zijn er lootjes voor de loterij te koop om een deel van de voorstelling te financieren.