Oplossing gloort voor overlast A44

Sassenheim n Een door de gemeente uitgevoerd onderzoek naar de geluidsoverlast van de A44 op de aanpalende woningen aan de Kagerdreef en omgeving is niet meer nodig. Rijkswaterstaat (RWS) heeft het deel van het traject langs Sassenheim namelijk op een hogere prioriteit geschaald.

Dit kon wethouder Rob ten Boden de raadscommissie Ruimte melden. Eerder was er nog geen duidelijkheid over metingen of maatregelen die de RWS zou gaan uitvoeren. De raadscommissie verzocht B&W om desnoods als gemeente maar te zelf te gaan kijken hoe het zit met die overlast van het geluid, maar dat is niet meer nodig. In het Meerjarenprogramma Geluidsanering (MJPG) van RWS is de route naar een hoger plan getild, zo kon de wethouder melden. "Sassenheim wordt als een knelpunt gezien en staat in eerste fase van aanpak," zo gaf hij aan. Deze fase loopt tot 2024. In de tussentijd zal hierover met de bewoners gesproken worden. Een verder geluidsonderzoek is niet meer nodig. (NK)


Bewoners willen behoud bomen

Sassenheim n In de raadscommissie Ruimte hebben vorige week bewoners een petitie aangeboden van circa 150 handtekeningen voor het behoud van de kastanjebomen in de Wilhelminalaan en omstreken.

De bomen geven volgens de bewoners veel leefplezier. Zij staan overigens wel achter het weghalen van bomen die vanwege slechte staat een gevaar opleveren, maar niet de kap van het groen in één keer. Het merendeel van de bomen kan nog tientallen jaren mee, zo verwoordde een woordvoerder van de bewoners. Het is nog gezond genoeg om daar ter plekke te handhaven en de allure van de laan hoog te houden. Zij overhandigden de handtekeningen aan Frank Beijk, voorzitter van de raadscommissie. (NK)


Spreekuur over vrijwilligerswerk

SASSENHEIM n Meer weten over vrijwilligerswerk in Teylingen? Op donderdag 18 april is van 18.30 tot 19.30 uur een inloopspreekuur in de bibliotheek (Kerklaan 42). Welzijn Teylingen is aanwezig om informatie te geven en vragen te beantwoorden. Op www.welzijnteylingen.nl staat meer informatie. De vacaturebank staat onder 'vrijwilligerswerk'.