Seniorweb geeft cursus over android smartphone

Sassenheim n De Bibliotheek Bollenstreek, vestiging Sassenheim (Kerklaan 42), biedt in samenwerking met Seniorweb de basiscursus Android smartphone. Heb je een android smartphone en wil je beter weten hoe je telefoon werkt? Dan is deze cursus perfect om de mogelijkheden te ontdekken en om te leren hoe je de smartphone gebruikt.

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten in de bibliotheek in Sassenheim; op de woensdagen 1, 8, 15 en 22 mei, van 14.15 tot 16.15 uur. Het maximum aantal deelnemers is zes. De groepen zijn klein, zodat iedereen de aandacht kan krijgen om de nieuwe vaardigheden te leren. Voor de cursus neem je je eigen Android smartphone mee.

Aanmelden

De kosten voor de basiscursus zijn 35 euro voor leden van de Bibliotheek Bollenstreek en/of Seniorweb en 40 euro voor niet-leden. Deelname kan in alle vestigingen aan de balie van de Bibliotheek Bollenstreek geregeld worden en ook via www.bibliotheekbollenstreek.nl.


Orgeltocht door provincie

Regio n De Stichting Orgelpromotie Zuid-Holland West organiseert op zaterdag 18 mei voor het zeventiende achtereenvolgende jaar een Orgeltocht langs een aantal interessante en monumentale orgels in Zuid-Holland.

Opstapplaatsen voor de tocht zijn: Parkeerterrein t/o Groene Kerk in Oegstgeest en Leiden CS (voorzijde). Het eerste concert, na de welkomstkoffie, is in de Hervormde Kerk in Valkenburg (ZH) (Nijsse-orgel 2018). Het orgel zal worden bespeeld door Jaco van Leeuwen. Vervolgens gaat de reis naar Pijnacker waar in de Dorpskerk na uitleg een concertje wordt gegeven op het zojuist gerestaureerde Knipscheer/Kam & van der Meulen-orgel (1830/1851). Organist is Adriaan Hoek.

Na de lunch In Pijnacker wordt de tocht voortgezet naar Delft, waar Petra Veenswijk in de Maria van Jessekerk uitleg geeft over kerk en orgel (Maarschalkerweerd 1893) en vervolgens dit orgel bespeelt.

Nieuwe Kerk

Het muzikale gedeelte van de dag wordt afgesloten met een bezoek aan de Nieuwe Kerk. In deze museale kerk liggen de leden van het huis van Oranje al sinds eeuwen begraven. Bas de Vroome is de vaste organist van deze kerk en houdt een korte inleiding over kerk en orgel. Daarna hij sluit hij het artistieke deel van de dag met een bespeling van het Bätz-orgel (1839).

Inschrijven

De kosten van deze geheel verzorgde dag (inclusief busreis, entreegeld Nieuwe Kerk, koffie, lunch en borrel) bedragen 60 euro per persoon. Inschrijven kan tot 4 mei via www.orgelzhwest.nl.