Afbeelding
Foto: pr.

n Swingend Kaagwater Jazz

Warmond n De klanken van de saxofoons en gitaren betoverden afgelopen weekend Warmond tijdens de tweede editie van Kaagwater Jazz.

Kaagwater Jazz markeert de officiƫle opening van het watersportseizoen. Na de besloten opening onder de Jeneverboom, traditiegetrouw op vrijdag, organiseerde het Genootschap de Jeneverboom op zaterdag 13 en zondag 14 april de tweede editie van Kaagwater Jazz. De oudere Warmonders herinneren zich nog wel het vroegere 'Jazz behind the Tol'. Al langere tijd wilde het genootschap en de horeca dat weer nieuw leven inblazen. "We willen watersport en recreatie met elkaar verbinden", vertelt Arjen Kunkeler van het Genootschap. "We zien het als een cadeau voor Warmond, maar met de naam 'Kaagwater' betrek je ook de omliggende gemeenten erbij. Zo kunnen we in de nabije toekomst proberen het evenement te laten groeien."

Bigband Licks and Brains beet op zaterdagavond het spits af met een optreden bij Dekker Warmond. Op zondag stond in alle horeca de jazz centraal. Een treintje bracht bezoekers langs de optredens, zoals die in het nieuwe Coazy (voorheen het paviljoen) op recreatie-eiland Koudenhoorn (op de foto). "We hebben veel enthousiaste reacties gehad," zegt Kunkeler na afloop. "Met negen locaties in totaal was het dit jaar een stuk groter dan de drie van vorig jaar. Dat merk je in de spreiding van het publiek, maar alsnog was het overal lekker druk."