Lammetjes Simba en Yara wennen in hun nieuwe onderkomen. | Foto: Lotte Zoet
Lammetjes Simba en Yara wennen in hun nieuwe onderkomen. | Foto: Lotte Zoet Foto: Lotte Zoet

Lammetjes Simba en Yara genieten van de aandacht

SASSENHEIM n In een zonovergoten Park Rusthoff lopen sinds zaterdag 20 april twee lammetjes rond op de kinderboerderij. Simba en Yara voelen zich al flink thuis in hun nieuwe onderkomen.

Door Lotte Zoet

Simba en Yara werden geschonken door Femke Verdoes, eerstejaars student diergeneeskunde. Verdoes was aanwezig bij de bevalling van Simba en besloot Simba en Yara te adopteren, omdat ze niet wilde dat de dieren gebruikt worden voor industriƫle doeleinden.

Via Myriam Prins, Femkes moeder en ex-vrijwilligster van de kinderboerderij, werd contact gelegd met Park Rusthoff. Daar werd enthousiast gereageerd op Femkes aanbod de lammetjes aan hen te schenken. Door de werkzaamheden rond het ophogen van de dierenweide was er vorig jaar geen ram geweest en dus zouden er ook geen lammetjes zijn.

Plagende ezels

De lammetjes, van het meest voorkomende ras Texelaars, worden verzorgd door onder andere Andy Molenkamp. Hij is erg blij met de komst van de twee nieuwe bewoners. Molenkamp: ''Simba en Yara zijn afgelopen zaterdag bij ons gekomen. Ze doen het erg goed hier. De ezels Cisco en Gijs moeten nog wel erg wennen aan de nieuwe bewoners. Ze plagen elkaar vaak, maar ik denk dat ze over een paar weken wel aan elkaar gewend zijn."

Lentesfeer

Simba en Yara krijgen voorlopig nog speciale extra aandacht. "De lammen krijgen nu nog lammerenbrokken, maar als ze straks nog meer zijn gegroeid kunnen ze meedoen met de andere dieren. Het is erg leuk om lammetjes te hebben hier, al is het wel jammer dat ze zo snel groter worden."

Veel mensen komen even een kijkje nemen bij de lammetjes. Molenkamp: ''Ik merk dat veel ouders kun kinderen meenemen om even te kijken en ook te knuffelen of ze te aaien. Vooral met het goede weer kom je zo echt in de lentesfeer.''

De kinderboerderij is elke dag van de week open voor publiek, op dezelfde tijden als Park Rusthoff. Het park sluit de hekken bij zonsondergang.