Antoon de Vroomen wordt benoemd tot erelid van St. Matthias. | Foto: pr.
Antoon de Vroomen wordt benoemd tot erelid van St. Matthias. | Foto: pr. Foto: pr.

Paveivo, veiling voor Bartholomeuskerk

Voorhout n De jaarlijkse kerkenveiling van de Bartholomeuskerk, beter bekend als de Paveivo, is op vrijdag 10 mei in Cheers (Herenstraat 106).

De veiling begint om 20.15 uur en bezoekers kunnen de hele avond in- en uitlopen. De veilingitems zijn geschonken door bedrijven, winkeliers en parochianen. De opbrengst van deze veiling is bestemd voor het financiële reilen en zeilen van de Bartholomeuskerk, onderdeel van het cluster St. Maarten.

Het aanbod is groot: diverse dranken, vleessoorten, autobenodigdheden, meevaren in een sloep over de Kaag, moederdagtaarten, plant­jes, bloemen, luchtjes en dinerbonnen voor verschillende restaurants. In de grote loterij zijn als hoofdprijs TOV-bonnen ter waarde van 250 euro te winnen.

Klaverjassen met de kapelaan

Het Paveivo-di­ner is dit jaar plaats op 25 oktober bij restaurant Boerhaave. De bierproefavond staat op 7 november gepland. De kerstworkshop is op 11 december. Het klaverjassen met (ex-) kapelaan Straathof is op 9 januari 2020, een geheel verzorgde avond met een hapje en een drankje.

Catalogus

De catalogus is te verkrijgen via Rik van Wieringen (06-16883759) en bij Servi­cecentrum Schoonoord, Van Kesteren Groente en Fruit, bakkerij Ammerlaan, bakkerij Oosthout of achterin de kerk. Dit jaar komt er ook een online versie op www.parochiesintmaarten.nl. Om een opdracht tot koop te plaatsen, neemt contact op met Maarten van den Nouland via 06-53497342.


Reünie in Boekhorstlaan, oud-bewoners gezocht

Voorhout n Omdat de Boekhorstlaan een van de oudste straten van Voorhout is en in die straat veel mensen zijn geboren en/of opgegroeid is het idee naar voren gekomen om een reünie te organiseren op zondag 22 september. Om aan alle informatie te komen betreffende de vele oud-bewoners is al veel werk verricht, maar er zijn nog wel wat vraagstukjes overgebleven. De organisatie is nog op zoek naar contactgegevens van enkele families.

Veel mensen hebben zich al spontaan opgegeven maar van enkele families is nog geen adres of contactpersoon bekend en om deze te vinden hebben zij hulp nodig. De organisatie heeft nog geen contact met de volgende oud-bewoners: Fam. Spaan (geen huisnummer bekend), Fam. van der Lans (nr. 11), Fam. de Ruiter (nr. 9), Fam. van der Lubbe (nr. 24), Fam. Datema (nr. 33), Fam. A. van der Geer (nr. 29), Fam. Caspers (nr. 23) en Fam. Blom (nr. 35).

Lezers met meer informatie, kunnen contact opnemen met de organisatie: A. Jirka (06-10245393) en H. v.d. Geer (06-81497736).


De Vroomen neemt afscheid van St. Matthias

Warmond n Voorzitter Antoon de Vroomen heeft na twaalf jaar de voorzittershamer overgedragen aan Paul Stol. Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de muziek- en toneelvereniging, op maandag 8 april, nam hij afscheid.

De Vroomen werd in 2007 benoemd en is voor St. Matthias in staat geweest de nodige hindernissen, die een vereniging in een relatief kleine kern als Warmond tegenkomt, te overwinnen. Onder zijn bezielende leiding heeft St. Matthias zich kunnen ontwikkelen tot een goed georganiseerde vereniging, waarin de leden hun gewaardeerde hobby kunnen uitoefenen. Een vereniging die al 100 jaar een grote culturele waarde binnen de Warmondse gemeenschap vertegenwoordigt. De Vroomen is benoemd tot erelid van St. Matthias.

Tijdens de vergadering werd ook afscheid genomen van Els Versluijs. Zij heeft twaalf jaar in het bestuur gezeten als afvaardiging van de afdeling toneel. Ze wordt opgevolgd door Anne Schavemaker. Versluijs neemt geen afscheid van het podium en blijft wel actief lid van het toneel.