Het winnende team van de Springplank bestaat uit Jelle, Björn, Ryan, Sam, Jip, Teun en Floris. | Foto:pr.
Het winnende team van de Springplank bestaat uit Jelle, Björn, Ryan, Sam, Jip, Teun en Floris. | Foto:pr. Foto: pr.

De Springplank wint Schoolvoetbaltoernooi Bollenstreek

Sassenheim n De 28e editie van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, georganiseerd door Jolanda Remmelzwaal bij Ter Leede, is gewonnen door groep 6 van basisschool De Springplank.

Op sportpark de Roodemolen was het op woensdagmiddag druk met maar liefst 40 schoolteams van basisscholen uit de gemeente Teylingen en Lisse. Ook groep 6 van basisschool de Springplank was van de partij. Eindelijk mochten de schoolvrienden als één team de strijd aanbinden met hun leeftijdsgenoten uit de bollenstreek. In de tweede poulewedstrijd leek het echter al fout te gaan voor de Sassenheimers. Ondanks een vroege voorsprong kwam het team van de Andreasschool uit Voorhout langszij. In hun zoektocht naar de overwinning vonden de Voorhouters lat en paal. Uiteindelijk schoot goaltjesgetter Teun luttele minuten voor het einde de Sassenheimers op voorsprong (2-1). Met een doelsaldo van 21 voor en 3 tegen plaatsten de Springplank zich voor de kwartfinale.

Districtsfinale

Zowel Daltonschool de Tweemaster als de St. Josephschool, beide uit Lisse, werden aan de kant geschoven. Wat volgde was een kraker tegen basisschool de Lisbloem. Een zeer goed team met een hoog FC Lisse gehalte. Ze hielden welgeteld vier minuten stand tegen de Springplank. Met een overtuigende 3-0 overwinning kroonde het team uit Sassenheim zich tot winnaar van het schoolvoetbaltoernooi van de Bollenstreek 2019. De Springplank mag nu hun voetbalkunsten gaan vertonen in de districtsfinale.


Gratis voetbaltrainingen bij Teylingen

Sassenheim n R.K.V.V. Teylingen organiseert, in samenwerking met De Combiburg, op vier woensdagmiddagen voetbaltrainingen voor kinderen uit groep 1 tot en met 4 van de basisschool.

De trainingen worden geleid door Laurens Mouter, voormalig hoofdtrainer van het eerste elftal van Teylingen. De trainingen zijn bedoeld voor kinderen die dit schooljaar in groep 1, 2, 3 of 4 van de basisschool zitten en zijn op woensdag 22 mei, 29 mei, 5 juni en 12 juni van 16.30 tot 17.30 uur. Deelname aan deze woensdag-trainingen is gratis en geheel vrijblijvend.

Aanmelden gaat via de Combibrug: www.combibrug.nl. Voor meer informatie over Teylingen, kijk op www.rkvvteylingen.nl.


VCS dames terug in de promotieklasse

Sassenheim n Na twee spannende promotie/degradatie-wedstrijden is het de dames van Volleybalclub Sassenheim gelukt: komend seizoen keren ze terug in de promotieklasse. Na de degradatie van vorig jaar een verdiend succes voor het team van trainer Jesse van Rijn.

In de reguliere competitie eindigden de dames op de derde plek in de eerste klasse, maar doordat nummer 2 Kalinko afzag van de p/d-wedstrijden kreeg VCS dit weekend de kans om via deze nacompetitie alsnog een plek in de promotieklasse te bemachtigen. Vanwege een blessure van Jessica Sietsema beschikte het team slechts over één middenaanvaller. Dames2-speelster Marloes Alberts bood wederom de helpende hand. Eerst speelde het team tegen VC Shot, een jeugdig team dat de eerste set oppermachtig was: 14-25. Mentaal gezien waren ze echter de mindere: via 25-22 en een zenuwslopende 18-16 boog VCS de achterstand om in een 2-1 winst.

Terwijl VC Shot de tweede wedstrijd speelde tegen VTC Woerden, kon VCS even in het zonnetje genieten van de overwinning. Woerden wist relatief eenvoudig van Shot te winnen, waardoor de derde wedstrijd allesbeslissend was. VTC Woerden was een oude bekende van het vorige seizoen, een ervaren team dat zich niet zonder slag of stoot gewonnen gaf. Dankzij alert volleybal en de aanvalskracht was VCS twee sets net aan de meerdere van Woerden: met 26-24 en 25-22 was de winst en daarmee de promotie een feit. Voor dames 1 is het seizoen nog altijd niet voorbij. Op zaterdag 11 mei spelen zij de bekerfinale in Maarssen tegen poulegenoot Timios. Recreanten 1 neemt 13 juli deel aan het Nederlands Recreanten Kampioenschap in Utrecht.

Coach Jesse van Rijn van VCS dames 1 spreekt zijn speelsters toe. | Foto: pr.